Γένδουλας, Σαρλής και Σταράμος στο πλευρό του Κώστα Λύρου

Υποψήφιοi με τον συνδυασμό «Δημιουργική Ανατροπή» και τον Δήμαρχο, Κώστα Λύρο θα είναι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές οι κκ. Γένδουλας Γιώργος, Σαρλής Αλέκος και Σταράμος Πάνος από το Αιτωλικό.

Σε κοινή δήλωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Εδώ και κάποιο καιρό αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Εμείς οι τρεις λοιπόν κάτσαμε και αξιολογήσαμε τα υπέρ και τα κατά των υποψηφίων κάνοντας αρκετά ραντεβού σχεδόν με όλους τους υποψηφίους. Όλοι οι συνδυασμοί είχαν υπέρ και κατά, άλλοι λιγότερα, άλλοι περισσότερα. Αλλού υπήρχαν βέτο, αλλού συμπάθειες. Στο τέλος δεν έμειναν πολλοί διεκδικητές. Δύο, άντε τρεις. Όταν αξιολογήσαμε το νυν δήμαρχο, τον Κώστα το Λύρο, η αλήθεια είναι πως τα πράγματα δεν έδειχναν καλά.
Κατά γενική ομολογία δεν άφησε πολλά πράγματα πίσω του στο Αιτωλικό αυτή την τετραετία που διανύουμε. Από την προηγούμενη θητεία μας γνωρίζουμε όμως ότι το αποτέλεσμα δεν εξαρτάται μόνο από το δήμαρχο αλλά εξαρτάται και από την ομάδα του. Αυτούς που καθημερινά βρίσκουν λύσεις, τρέχουν, δουλεύουν με το προσωπικό και με τον κόσμο. Οπότε λοιπόν μεγαλύτερη αξία για μας είχε η τιμιότητα και η ευθύτητα του υποψηφίου δημάρχου, και έτσι ο νυν δήμαρχος άρχισε να ξαναμπαίνει στο παιχνίδι. Αν συνυπολογίσεις και τους υποψηφίους που ανακοινώνει συνεχώς, το ότι δεν θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή, αλλά και την ξεκάθαρη πρόθεσή του να συνεργαστούμε για να είναι η νέα θητεία του καλύτερη από την προηγούμενη, τότε γίνεται επικρατέστερος. Αυτό σε συνδυασμό με την αφλογιστία των άλλων όσον αφορά την κατάρτιση ψηφοδελτίου ειδικά στο Αιτωλικό, τον ανέδειξε.
Γράφει σε ένα άρθρο του ο Αλέξης Παπαχελάς στην Καθημερινή « Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που χρειαζόμαστε «τρελούς αλλά και καθαρούς» σε μερικά κρίσιμα πόστα για να γίνουμε μια κανονική χώρα. Όταν λέμε τρελούς εννοούμε ανθρώπους που δεν ξημεροβραδιάζονται σε πολιτικά γραφεία και σε καφέδες με νταραβερτζήδες κάθε τύπου, αλλά ασχολούνται 24 ώρες, 7 ημέρες, με τη δουλειά τους. Δεν θα τους νοιάζει αν θα τους κράξει το Χ σάιτ ή αν θα τα βάλουν μαζί τους κάποιοι συνδικαλιστές…. …Καθαρούς γιατί «τα λεφτά είναι πολλά», οι πειρασμοί μεγάλοι. Όλοι θέλουν ένα «επίδομα», ένα παραπάνω iPhone ή κάποια εξασφάλιση για την οικογένειά τους. Όλοι φοβούνται, και είναι λογικό, ότι θα γίνουν στόχος σε κάποια καμπάνια «δολοφονίας χαρακτήρα» ή και στόχος κανονικής δολοφονίας ή ξυλοδαρμού. Πρέπει να είσαι υπεράνθρωπος, ενδεχομένως και λίγο «ψώνιο» θα έλεγε κάποιος κυνικός, για να αναλάβεις επικίνδυνες αποστολές. Και βέβαια να είσαι «καθαρός», γιατί αλλιώς…». Νομίζουμε ότι ταιριάζει πολύ στην περίπτωση.
Τρελός και καθαρός και αυτός και εμείς, αποφασίσαμε λοιπόν να συνεργαστούμε με το νυν δήμαρχο, βάζοντας υποψηφιότητα με την «Δημιουργική Ανατροπή».
Η συγκυρία είναι πολύ σημαντική. Το μουσείο μας έφτασε σε σημείο καμπής. Σχεδιάζεται νέο πρόγραμμα χωρικής επένδυσης από την περιφέρεια, σχέδιο από το οποίο το Αιτωλικό δεν πρέπει να λείπει. Υπάρχει πρόγραμμα για μετεγκατάσταση ρομα που πρέπει να συμπεριλαμβάνει το Αιτωλικό πάση θυσία. Τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια πρέπει να καταρτιστούν την επόμενη περίοδο. Ο δήμαρχος φαίνεται πως έλυσε επιτέλους το πρόβλημα των σκουπιδιών. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Η περιφέρεια έχει δείξει την ικανότητα και τη διάθεση της και θα πρέπει η νέα θητεία της δημοτικής αρχής να είναι περίοδος συνεργασίας και εξέλιξης.
Μας γνωρίζετε, έχουμε αγωνιστεί για το Αιτωλικό και για το Δήμο σε διαφορετικά μέτωπα ο καθένας. Λάθη έγιναν, γίνονται και θα γίνονται. Αυτός που δεν κάνει λάθη, συνήθως δεν κάνει τίποτα. Το ξέρετε όμως ότι μπροστά στις δυσκολίες δεν φοβήθηκε κανείς μας και ήμασταν αποτελεσματικοί. Δεν πρέπει να αφήσουμε το Δήμο και το Αιτωλικό σε χέρια ακατάλληλων ανθρώπων, παλέψτε γι’ αυτό μαζί μας!

Γένδουλας Γιώργος
Σαρλής Αλέκος
Σταράμος Πάνος».

Εκ του Γραφείου Τύπου Συνδυασμού «Δημιουργικής Ανατροπής»

Αφήστε μια απάντηση