Η ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας – Η ανάγκη συνεννόησης – Η ανάγκη σύμπραξης δυνάμεων

Αναρωτιέται κανείς γιατί δεν προκόβει αυτός ο τόπος …

Αναρωτιέται γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρξε κάποια πετυχημένη Δημοτική Αρχή ώστε να κατορθώσει να επανεκλεγεί….

Δυστυχώς αυτό που λείπει από την κουλτούρα του κατεστημένου πολιτικού μας προσωπικού  είναι η επιδίωξη ευρείας συναίνεσης σε βασικά ζητήματα που είναι ζωτικής σημασίας για το παρόν και κυρίως το μέλλον του Δήμου.

Συναίνεση η οποία δεν θα αποτυπώνεται υποχρεωτικά στη συγκρότηση μιας παράταξης που  θα …σαρώσει στις εκλογές , αλλά θα εκφράζεται ακόμη και με τη σιωπηρή ή και φανερή στήριξη ορθών επιλογών της Δημοτικής αρχής .

Δυστυχώς όμως στο πολιτικό μας σύστημα και ιδιαίτερα στο πολιτικό προσωπικό του Δήμου μας δεν υπάρχει τέτοια κουλτούρα, αλλά η ακριβώς αντίθετη.

Ακόμη και μια θετική πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής που θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα και των πολιτικών της αντιπάλων , θα βρεθεί στο στόχαστρο και θα πολεμηθεί προκειμένου με εντελώς μικροκομματικό και στενόμυαλο τρόπο , να μην κερδίσει πόντους ο αντίπαλος.

Κανείς ποτέ όταν είναι στην αντιπολίτευση δεν θέλει να αναδειχθεί η θετική εικόνα.

Πολύ περισσότερο εάν πρόκειται μάλιστα για μια αναγκαία αλλά δύσκολη απόφαση η αντιπολίτευση είναι δεδομένο ότι θα σηκώσει παντιέρα υπονομεύοντας την υλοποίηση της ώστε να μεγιστοποιήσει την φθορά της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής .

Με αυτή την πρακτική όμως οδηγούμε με μαθηματική ακρίβεια τον Ιερό τούτο τόπο στα βράχια ….

Μήπως ήρθε η ώρα να ομονοήσουμε όλες οι πλευρές , αφήνοντας στην άκρη τις όποιες μικροπολιτικές διαφορές και τις προσδοκίες για εφήμερο όφελος , και να προωθήσουμε όλοι μαζί αγαπημένοι και μονιασμένοι , εκείνες τις ενέργειες και τις πολιτικές που θα οδηγήσουν τον Δήμο μας εκεί που πραγματικά του αξίζει;

Για να δούμε επιτέλους 

προκοπή στον τόπο 

και να σταθούμε άξιοι των προγόνων μας

Μιχάλης Παπαηλίας

Shop Μanager Cosmote Μεσολογγίου

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος 

 Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

με την Δημιουργική Ανατροπή

Αφήστε μια απάντηση