Σε λειτουργία και πάλι ο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου (VIDEO)

Ένα σημαντικό βήμα για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων στο δήμο Μεσολογγίου σηματοδοτεί η σημερινή επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ, μετά την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης.

Σε πρώτο χρόνο το βέβαιο είναι ότι δίνεται τέλος στην καταπόνηση των απορριμματοφόρων που εδώ και μήνες καθημερινά έκαναν εκατοντάδες χιλιόμετρα μέχρι την Πάλαιρο και κυρίως μειώνεται ο χρόνος αποκομιδής των σκουπιδιών.

Παράλληλα όμως, επιβάλλεται να υπάρξει έγκαιρος σχεδιασμός, για την συνολική λειτουργία του τομέα καθαριότητας. Αφενός για να μην βρεθεί ο δήμος, σε λίγα χρόνια στην πρότερη κατάσταση και αφετέρου για να υπάρξει πραγματική καθαριότητα σε κάθε σημείο του δήμου. 

Σε κάθε περίπτωση η επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου είναι ένα θετικό γεγονός, τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος, όσο κυρίως για τη δημόσια υγεία. 

Χθες ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος,  σε δήλωσή του σημείωσε μεταξύ άλλων: “Παλέψαμε νυχθημερόν επειδή ο τόπος μας δεν μπορούσε να αντέξει άλλη περιβαλλοντική καταστροφή, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων και δυσφήμιση της ιστορίας και του πολιτισμού μας.”

messolonghinews.gr

Αφήστε μια απάντηση