Καρατομήθηκε ο Κεντρικός Λιμενάρχης του Πειραιά

Σαρανταοκτώ ώρες μετά τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στον καταπέλτη του «Blue Horizon» στο λιμάνι του Πειραιά ο υπουργός Ναυτιλίας, προφανώς μετά από εντολή του Πρωθυπουργού, προχώρησε σε καρατομήσεις στο Λιμενικό Σώμα, αναγνωρίζοντας έτσι την εικόνα διάλυσης που παρουσίασε η υπηρεσία το βράδυ της Τρίτης στον προβλήτα του λιμανιού.

Έτσι, αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ανακοινώθηκε η καρατόμηση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του Διοικητή του Α’ Λιμενικού Τμήματος, ενώ τρεις Λιμενικοί παραπέμπονται στο Πειθαρχικό.

Παρά τα όσα ειπώθηκαν και παρά τις αμφιλεγόμενες και συχνά ασυνάρτητες δηλώσεις και ανακοινώσεις του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος στην αρχή προσπάθησε να δώσει την εντύπωση πως υπήρχε λιμενικός υπάλληλος μπροστά από τον καταπέλτη του Blue Horizon αποδείχθηκε τελικά πως το Λιμενικό Σώμα απουσίαζε επιδεικτικά, παραβιάζοντας όλες τις σχετικές διατάξεις.

Ωστόσο, προβληματίζει η εντολή του υπουργού Ναυτιλίας για την άμεση επιστροφή όλων των αποσπασμένων Λιμενικών, στο υπουργείο Ναυτιλίας, που προέρχονται από οργανικές θέσεις του Κεντρικού Λιμεναρχείου. Η εντολή αυτή, παρά την αυστηρότητά της, προδίδει τη διάλυση της υπηρεσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου, διότι αποκαλύπτει τη σωρεία μεταθέσεων και αποσπάσεων σε γραφεία. Αυτός είναι ο λόγος που ο υπουργός Ναυτιλίας, εκ των υστέρων βεβαίως, ζητά την άμεση επιστροφή των αποσπασθέντων στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση