Κατάντια – Άρθρο του Νικήτα Φιλιππόπουλου

«Όταν η εμπορευόμενη τσέπη, ακούσει τον ήχο

των λιρών, πουλάει την ψήφο της και σταυροκοπούμενη

κάθεται εκ δεξιών του πατρός συμφέροντος

ως έντιμη;; Εταίρα, ΙΔΙΟτελούς κονόμας…»

Νικήτας Φιλιππόπουλος

Βάστα καημένο Μεσολόγγι, βάστα όσο αντέχεις ακόμα, γιατί ΟΛΗ η ΟΙΚΟυμένη, σ’ ονομάζει ΙΕ-ΡΑ ΠΟΛΗ,  για τους έντιμους και ανιδιοτελείς σου ΑΓΩΝΕΣ. Για τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ και την ΠΟΛΙτική αξιοπρέπεια, ΟΛΩΝ των καταπιεζόμενων ΛΑΩΝ. Ένιωθα και νιώθω ακόμα, υπερήφανος, για τη λεβεντιά των προγόνων μου. Γιατί όταν οι Τουρκαλβανοί, τους έδιναν αμέτρητους παράδες και την ελευθερία τους, για να τους παραδώσουν την πόλη τους, σήκωσαν το Μεσολογγίτικο ΑΝΑΣΤΗΜΑ τους και ΟΧΙ μόνο δεν τα πήραν, αλλά περήφανα απάντησαν: Δρόμο να σχίσουν τα σπαθιά κι’ ελεύθεροι και έντιμοι να μείνουν: Εδώθε με τους ανιδιοτελείς ΠΟΛΙΤΕΣ κι’ απέναντι με την ενός ανδρός ΑΡΧΗ, που επιδίωκε την ΕΞΑΓΟΡΑ τους. Γνώριζαν βέβαια ότι, οι Έλληνες τιμωρούσαν ΟΛΟΥΣ εκείνους που επιδίωκαν εξαγορά ψήφων με την ατιμωτικότερη ποινή, της στέρησης των ΠΟΛΙτικών τους δικαιωμάτων. Γνώριζαν την φαρισαϊκή “εντιμότητα” των τριάκοντα ΑΡΓΥΡΙΩΝ, που στην πάροδο του χρόνου έγιναν, παράδες, λίρες κ.λπ.

Γι’ αυτό και θεοποίησαν εκείνους που δεν τα έπαιρναν ως ΑΝ- ΑΡΓΥΡΟΥΣ. Τώρα θα με ρωτήσετε, γιατί τα γράφω, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ εκλογές έρχονται, πολλά λέγονται, ακούγονται και συζητιούνται. Η εντιμότητα στο προσκήνιο κι εγώ διερωτώμαι: Γιατί εκείνοι, που στην ομιλία τους στη κεντρική πλατεία, κατηγορούσαν τον κ. Καραπάνο για βιομηχανία διαταγών πληρωμής, αδιαφάνεια στις αναθέσεις, εκμετάλλευση των ΚΔΑΠ κ.λπ. και ΟΛΟΥΣ ως μια αδίστακτη παρέα – συμμορία, δεν τους οδήγησαν όμως στη Δικαιοσύνη, προς απόδειξη των λόγων τους; Γιατί; Γιατί και ο κ. Καραπάνος δεν τους οδήγησε στη Δικαιοσύνη, υπερασπιζόμενος την τιμή του, τους συνεργάτες του και το Δημοτικό του έργο; Γιατί; Είναι άδικο, να κάνουν κυβιστήσεις, κωλο-τούμπες δηλαδή, εκείνοι που κατηγορήθηκαν ως συμμορία… Δε φοβούνται μήπως κατηγορηθούν ότι τα…, συμπλήρωσε εσύ καλέ μου αναγνώστη, τη φράση μου. Απορίας άξιον όμως είναι… ποια είναι και τα κίνητρα της «σοσιαλίστριας» υποψήφιας βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που στηρίζει την υποψηφιότητα του α–ΔΕΞΙΟτατου κ. Δημάρχου, ξεχνώντας την Ανδρεο–Παπαδρεϊκή εντολή του «Ο ΛΑΟΣ δε ξεχνά, τι σημαίνει ΔΕΞΙΑ…». Μήπως δεν έχει αντιληφθεί τις αυταρχικές αντιλήψεις, της ενός ανδρός ΑΡΧΗΣ, που εκφράζονται, με το κυνήγι των ΔΗΜΟτικών Λειτουργών, φορώντας τους καπέλο ΙΔΙΩΤΗ (Άχρηστο κατά τον Ελληνισμό) γκαουλάιτερ που δεν πληρώνεται από την τσέπη του κ. Δημάρχου, αλλά από εκείνες των Δημοτών, ενώ υπάρχουν έμμισθοι αντι–δήμαρχοι γι’ αυτό το σκοπό. Ιδιώτες και στην αποκομιδή των σκουπιδιών, που χρησιμοποιούν ΔΗΜΟτικά απορριμματοφόρα, ιδιωτικοποίηση του νερού ίνα επαληθευθεί η φράση «θα πούμε το νερό νεράκι» κύριοι έντιμοι.

Αξιότιμη κυρία σοσιαλίστρια, έχω την αίσθηση, ότι πολύ γρήγορα ξεχάσατε, ότι τέτοιες πραχτικές, θυμίζουν εποχές του Θεο – Δώρου Παν-γ- κάλου μ’ εκείνο το  «μαζί τα φάγαμε». και το τραγούδι της Πωλίνας. «ΟΛΟΙ τα παίρνουνε κρυφά ή φανερά… όλοι τα παίρνουνε»!!

Σεβαστείτε λοιπόν το ΜΕΓΑΛΕΙΟ της Πόλης των Ελεύθερων Πολιορκημένων και της μέγιστης ΛΑΪΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ, ΟΛΩΝ των ΠΟΛΙτικών ΧΩΡΩΝ, που δεν τα παίρνουνε, γιατί είναι ΕΝΤΙΜΟΙ… κι αυτοί, ως μη κάλπη-δες, θα εκφραστούν στις ΔΗΜΟτικές εκλογές, υπερασπιζόμενοι το καθαρό κούτελο, το δικό τους και των οικογενειών τους.

Αυτά προς το παρόν και αναμείνατε, ΔΗΜΟσιογραφικές ΑΠΟκαλύψεις, για να αισθάνεσθε Μακάριοι ως πεινώντες και διψώντες την ΑΛΗΘΕΙΑ…

Νικήτας Χρ. Φιλιππόπουλος

Πολίτης των Πόλης

των Ελεύθερων Πολιορκημένων

τηλ. επικ. 6939199785

messolonghinews.gr

Αφήστε μια απάντηση