ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Παππάς στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη για την θέση του προέδρου

Συνάντηση στη Βουλή είχαν το πρωί της Τρίτης (19/9), ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Παππάς. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν ο δεύτερος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί όπου ο Στέφανος Κασσελάκης θα τεθεί αντιμέτωπος με την Έφη Αχτσιόγλου.

Ο Νίκος Παππάς, που ήταν και εκείνος υποψήφιος, μετά τη συνάντηση των δύο στη Βουλή εξέφρασε ανοικτά τη στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Συναντηθήκαμε εδώ στη Βουλή, είχαμε μία ξεκάθαρη, πολιτική, πάρα πολύ σοβαρή συζήτηση για το μέλλον της παράταξης. Έχουμε συναντηθεί και πριν τον πρώτο γύρο. Το περιεχόμενο της συζήτησης θα το δείτε στην κοινή δήλωση που θα εκδοθεί σε λίγο. Είναι προφανές ότι στη βάση της συζήτησης που κάναμε, ο Στέφανος θα έχει τη στήριξή μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του στον δεύτερο γύρο. Θεωρώ ότι μπορεί να δώσει πνοή και βηματισμό για να πάμε στην προοπτική της νίκης», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε: «Την Κυριακή κάναμε το πρώτο βήμα για μία προοδευτική κυβέρνηση στον τόπο. Σήμερα με τη στήριξή σου κάναμε το δεύτερο βήμα, και την Κυριακή θα κάνουμε το τρίτο βήμα. Πάμε δυνατά για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη».

Πρόταση για debate έκανε η Έφη Αχτσιόγλου

Το πρωί της Τρίτης (19/9) η τηλεοπτική συνέντευξη της Έφης Αχτσιόγλου στον ΑΝΤ1 συνέπεσε χρονικά με τη συνάντηση που είχαν Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Παππάς. Η ίδια ρωτήθηκε για το αν θα πραγματοποιήσει κι αυτή ανάλογες συναντήσεις και απάντησε ότι: «Εγώ τους πήρα τηλέφωνο τους συνυποψηφίους μου, και τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Παππά, να τους ευχαριστήσω για τον αγώνα που δώσαμε και να εκτιμήσουν κι οι ίδιοι και οι άνθρωποι που τους στήριξαν τι θα κάνουν στον δεύτερο γύρο».

Η κ. Αχτσιόγλου στη συνέχεια στάθηκε στη μεγάλη συμμετοχή που καταγράφηκε την πρώτη Κυριακή των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έκανε λόγο και για την ανάγκη της διασφάλισης της ενότητας του κόμματος. Αναφορικά με την ξαφνική εμφάνιση του κ. Κασσελάκη στο προσκήνιο, η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για μία επικοινωνιακή καμπάνια αλλά και την ανάγκη να υπάρξει συζήτηση που να αφορά τα βαθιά πολιτικά ζητήματα.

Στην ερώτηση αν αυτό μπορεί να γίνει μέσα από ένα debate, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε πως «εγώ το έχω προτείνει στους γραμματείς του κόμματος. Αυτοί θα ενημερώσουν τον κ. Κασσελάκη και θα δούμε αν θα διεξαχθεί».

Οργή Πολάκη για την ταυτοποίηση των παλαιών μελών – «Αυτό είναι ένα ανέκδοτο»

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Παύλος Πολάκης εξέφρασε σε έντονο ύφος τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο ταυτοποίησης των παλαιών μελών του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή να ανακαλέσει.

Με την φράση «Πόσες ταυτοποιήσεις επιτέλους», ο κύριος Πολάκης έκανε λόγο για απαράδεκτη εγκύκλιο της ΚΕΦΕ.

Να σημειωθεί πως στη δεύτερη εκλογική Κυριακή για την ανάδειξη αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, θα βρεθούν ο Στέφανος Κασσελάκης και η Έφη Αχτσιόγλου.

Τι ισχύει για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισαν στις 17 Σεπτεμβρίου

Στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου 2023 μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι και όσες ψήφισαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2023, καθώς και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν στις 17 Σεπτεμβρίου 2023. Παλαιά μέλη θεωρούνται όσα έχουν εγγραφεί στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2023. Για το εξωτερικό ισχύει ο κατάλογος όσων είχαν ήδη εγγραφεί για τις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου.

Νέα μέλη δεν εγγράφονται, ούτε μπορούν να ψηφίσουν στις 24 Σεπτεμβρίου.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που δεν ψήφισαν στις εκλογές, θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη 20-09-2023 και ώρα 18.00 να αποστείλουν προς έγκριση τα στοιχεία τους. Αφού ελεγχθούν και διαπιστωθεί ότι είναι παλαιά μέλη, θα ενταχθούν στον εκλογικό κατάλογο.

Το mail αποστολής είναι [email protected] και σε αυτό θα αποστείλουν τα εξής στοιχεία:

1. Ονοματεπώνυμο
2. Πατρώνυμο
3. Έτος Γέννησης
4. E-mail
5. Κινητό Τηλέφωνο

ή

1. Ειδικός Εκλογικός Αριθμός

newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση