Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης μπροστά με 55% έναντι της Αχτσιόγλου στο 50% των αποτελεσμάτων

Ο Στέφανος Κασσελάκης οδηγεί την κούρσα των εκλογών για την ανάδειξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την ενσωμάτωση των ψήφων στο 50% της καταμέτρησης των ψήφων.

Ο κύριος Κασσελάκης συγκεντρώνει το 55% έναντι 45% της Έφης Αχτσιόγλου, με τα προγνωστικά να φαίνεται, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, πως επιβεβαιώνονται.

Να σημειωθεί πως ο Στέφανος Κασσελάκης είχε επικρατήσει και στην πρώτη εκλογική Κυριακή.

Η λεπτομέρεια στο εκλογικό σώμα – Πώς μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η εκλογική μάχη για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου, να δίνουν τη δική τους μάχη.

Συνολικά 133.261 υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθαν στις κάλπες σε όλη την Επικράτεια, ωστόσο μέσα σε αυτό το νούμερο υπάρχει «κρυμμένο» ένα ποσοστό που δεν εμφανίστηκε στην πρώτη εκλογική διαδικασία.

Γιατί συνολικά 8.750 παλαιά μέλη που δεν ψηφίσαν στην πρώτη Κυριακή, εμφανίστηκαν στη δεύτερη εκλογική διαδικασία.

Αυτό «μεταφράζεται» σε ένα ποσοστό κοντά στο 20% διαφοροποίησης εκλογικού σώματος σε σχέση πάντα με την πρώτη εκλογική διαδικασία.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Φάμελλος: Η συμμετοχή δείχνει απαίτηση του κόσμου για δυνατό κόμμα

Στη Θεσσαλονίκη άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στέλνοντας το μήνυμα για ενότητα την επόμενη ημέρα.

Συγκεκριμένα ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε: «Σήμερα είναι μία μεγάλη και χαρούμενη ημέρα. Ήδη η συμμετοχή εξελίσσεται πολύ καλά, έχουμε περάσει την συμμετοχή της προηγούμενης Κυριακής. Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό, δείχνει την απαίτηση του κόσμου να έχουμε έναν δυνατό ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, δημιουργεί απαιτήσεις και υποχρεώσεις για εμάς. Είναι μία δημοκρατική διαδικασία που πέρα από τα τυπικά χαρακτηριστικά, ότι εξελίσσεται σωστά σε όλη την χώρα, δίνει τον λόγο στους πολίτες και στην βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ σημαντική. Μετά την εκλογική ήττα και την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα ξεκινά μία νέα ημέρα για εμάς από αύριο. Προφανώς με τις συνεδριακές μας διαδικασίες θα οδηγήσει στην απαραίτητη ενίσχυση του προγράμματός μας, των θέσεών μας, αλλά και όλων των οργάνων. Αυτό που έχει σημασία είναι η κρίσιμη εκλογική διαδικασία και ότι από αύριο το πρωί θα είμαστε όλοι και όλες μαζί. Δεν θα είμαστε απλά ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ, θα είναι όλος ο λαός εδώ, όλη η κοινωνία, όλοι οι σύντροφοι και συντρόφισσες, με απόλυτο σεβασμό στο αποτέλεσμα και στον στόχο που δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η Ελλάδα. Η ανάγκη μας είναι να ζούμε καλύτερα. Αυτό υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα εξυπηρετήσουμε όλες και όλοι μαζί».

Σε ερώτηση για το πώς θα εξασφαλιστεί η ενότητα μετά τις εντάσεις της εβδομάδας που πέρασε, απάντησε: «Έχουμε την δέσμευση των υποψηφίων και έχουμε την δέσμευση της οικογένειας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σημαντική η συνολική επανεκκίνηση. Περισσότερα από 150.000 μέλη θέλουν να είναι δυνατός ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα. Είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε όλοι μαζί. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συλλογικό δημοκρατικό κόμμα, δρούμε συλλογικά, αποφασίζουμε δημοκρατικά, δρούμε ενιαία. Αυτό θα είναι το χαρακτηριστικό την επόμενη ημέρα».

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση