Νικολέτα Κιρκινέζου: Η αυτοδιοίκηση είναι η πολιτική της αληθινής ζωής

Η Νικολέτα Κιρκινέζου είναι μια νέα και πολλά υποσχόμενη υποψηφιότητα προερχόμενη από το δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου. Μετά από χρόνια στο επιχειρείν και στα κοινά μέσω συλλόγων κ.λπ. αποφάσισε να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Νεκτάριου Φαρμάκη και να διεκδικήσει την ψήφο των Αιτωλοακαρνάνων σε αυτές τις προσεχείς εκλογές.

Ποια είναι η Νικολέτα Κιρκινέζου;

Γεννήθηκα και ζω στο Μεσολόγγι, είμαι κόρη του Χρήστου Κιρκινέζου επιχειρηματία με μονάδα παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος με έδρα το Ευηνοχώρι και της Σταματίας Γκολφινοπούλου με καταγωγή από την Πάτρα. Είμαι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Τσιλιγιάννη, περιβαλλοντολόγο ελεύθερο επαγγελματία και μαζί έχουμε δύο παιδια τη Κατερίνα 11 ετών και τον Πέτρο 8 ετών.

Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών με κατεύθυνση Χρηματοοικονομικά – Λογιστικά από το οποίο αποφοίτησα το 2006 και έκτοτε εργάστηκα στον τομέα της λογιστικής, της διοίκησης επιχειρήσεων σε κατασκευαστικές εταιρείες ως πιστοποιημένη οικονομική αναλύτρια. Παράλληλα ασχολήθηκα με το τομέα του τουρισμού στην οικογενειακή ξενοδοχειακή μονάδα στο Κρυονέρι Ναυπακτίας την οποία συνεχίζω και διοικώ μέχρι σήμερα.

Είμαι Αντιπρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Μεσολογγίου και Ταμίας του Περιβαλλοντικού, Φυσιολατρικού, Πολιτιστικού Συλλόγου Οικισμού Κρυονερίου. Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την άθληση και το διάβασμα αλλά και με κοινωνικές δράσεις ως ενεργό μέλος σε πολιτιστικούς συλλόγους της ευρύτερης περιοχής μου.

Γιατί αποφάσισες να είσαι υποψήφια;

Ένα είναι το κίνητρο που με ώθησε να ασχοληθώ με τα κοινά: Τα παιδιά μου. Εάν εμείς που ζούμε στον τόπο αυτό δεν κινητοποιήθουμε και δεν κινητοποιήσουμε τους γύρω μας σε ένα κοινό όραμα στόχο για ένα καλύτερο αύριο, ποιος άλλος;

Επιπλέον, η επιχειρηματική μου δραστηριότητα στο Κρυονέρι, ο ρόλος μου σαν μητέρα και η ενεργός συμμετοχή μου στους τοπικούς συλλόγους με έχουν βοηθήσει να αντιληφθώ σε βάθος τα πραγματικά καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων του τόπου μου.

Η δουλειά όλων μας στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι να φροντίζει και να βελτιώνει την καθημερινότητα να δημιουργεί τις υποδομές για ένα καλύτερο μέλλον, γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση είναι η πολιτική της αληθινής ζωής.

Γιατί αποφάσισες να κατέβεις με τον Νεκτάριο Φαρμάκη;

Με το ΝΕΚΤΑΡΙΟ γιατί 4 χρόνια τώρα έδειξε έμπρακτα ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή. Τα αυτιά του ανοιχτά. Και είναι πάνω από κάθε πρόβλημα που απαιτεί είτε βραχυχρόνια δράση είτε μακροπρόθεσμο προγραμματισμό. Είναι η στιγμή να δούμε επιτέλους την Αιτωλοακαρνανία να αναπτύσσεται και τους πολίτες να καρπώνονται μια ισορροπημένη ανάπτυξη σε όλο το Νομό. Είναι η στιγμή οι βάσεις, οι μελέτες και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της πρώτης τετραετίας του Νεκτάριου Φαρμάκη να γίνουν έργο απτό και να βελτιώσουν την καθημερινότητα όλων μας, με τέτοιο τρόπο που οι νέοι μας θα επιστρέψουν εδώ, στον τόπο τους, για να προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Τα τέσσερα χρόνια της θητείας του Νεκτάριου Φαρμάκη σχεδιάστηκαν και ξεκίνησαν σημαντικά έργα, τέθηκαν στέρεες βάσεις, ώστε την επόμενη πενταετία να υλοποιηθούν έργα που έχουν προγραμματιστεί για την Αιτωλοακαρνανία και το δήμο Μεσολογγίου με στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία της τοπικής μας κοινωνίας.

Μιας και μιλάς γι’ αυτά τα 4 χρόνια θα ήθελες να μας πεις συνοπτικά κάποιες βασικές παρεμβάσεις για το νομό μας;

Αυτή την τετραετία ο νομός μας ξαναμπήκε στο χάρτη! Οι Αιτωλοακαρνάνες κατάλαβαν πως υπάρχει Περιφέρεια που κάνει απτό έργο και καλύπτει κενά πολλών ετών.

Από το ΕΣΠΑ και το ΠΔΕ «έπεσαν» στην Αιτωλοακαρνανία 720 εκατ. €. Στο Μεσολόγγι χρηματοδοτήθηκε η ύδρευση του εσωτερικού δικτύου με 6,7 εκατ. €, η αποκατάσταση του Ξενοκρατείου με 2,3 εκατ. €, η επέκταση του βιολογικού Οινιαδών και η δημιουργία καταθλιπτικού αγωγού από το Αιτωλικό με 5 εκατομμύρια ενώ είναι σε εξέλιξη το κορυφαίο έργο ανάπλασης του δρόμου προς Τουρλίδα.

Στο Αγρίνιο υλοποιείται η αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού υδροδότησης από το Καστράκι έως τις κεντρικές δεξαμενές, η ανάπλαση της περιοχής του Αη Γιάννη Ρηγανά, ο εκσυγχρονισμός των καπναποθηκών Παπαπέτρου, το 7ο γυμνάσιο που εγκαινιάζεται αύριο. Ένα μεγάλο πλέγμα έργων που αλλάζουν τον τόπο.

Ενώ στη Ναύπακτο δόθηκαν πάνω από 10 εκατ. € για το νέο δημαρχείο, την ολοκληρωμένη διαχείριση υγρών αποβλήτων και την στερέωση και αποκατάσταση του ενετικού λιμένα.

Μπορώ να αναφέρω πολλά ακόμη, αλλά δεν θέλω να καταχραστώ τις φιλόξενες στήλες της εφημερίδας σας.

Πως οραματίζεσαι το μέλλον τις Αιτωλοακαρνανίας;

Ο τόπος μας είναι γεμάτος από γαστρονομικό, τουριστικό, θρησκευτικό, πολιτιστικό, ιστορικό και πολιτισμικό πλούτο. Η ανάδειξη του πλούτου αυτού είναι η μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη για ευημερία, για ένα τόπο σύγχρονο, δίπλα στους πολίτες και με υπηρεσίες για τους επισκέπτες.

Η περιφερειακή αρχή δεν στοχεύει χαμηλά, μιλάει για το αύριο και για μια Αιτωλοακαρνανία “Μπροστά για όλους”. Όχι με ωραία λόγια, αλλά με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, όχι με πολιτικά συνθήματα αλλά με εμμονή για λύσεις στα μικρά και καθημερινά που κάνουν τη ζωή μας δύσκολη.

Σας καλώ στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές να ψηφίσετε τον συνδυασμό «Μπροστά για όλους» με επικεφαλής τον Νεκτάριο Φαρμάκη, για να μπορέσει η Αιτωλοακαρνανία να τρέξει γρήγορα προς το μέλλον που της αξίζει.

Ζητώ λοιπόν να μου δώσετε τη δυνατότητα να ακουστεί η φωνή μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τιμώντας με την ψήφο σας για να αγωνιστώ για το παρόν και το μέλλον, με αξιοπρέπεια, αξιοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

ΑΙΧΜΗnews

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση