«Θα σε κλείσω σε ψυχιατρείο, θα σε σκοτώσω…»: Σοκάρουν τα στοιχεία της δικογραφίας για τον αστυνομικό που εξέδιδε και βίαζε τη σύντροφό του

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης βιασμού και έκδοσης της 34χρονης από 40χρονο υπαρχιφύλακα. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος βίαζε και εξέδιδε την 34χρονη με καταγωγή από το Καμερούν για δύο ολόκληρα χρόνια, απειλώντας την με σύλληψη, απέλαση, εγκλεισμό σε ψυχιατρείο ή ακόμη και με θάνατο σε περίπτωση που δεν υπακούσει. 

Σημειώνεται ότι η γυναίκα με παρουσία ειδικού ψυχολόγου κατήγγειλε την Κυριακή (01.10.23) στους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ εξακολουθητικούς παρά φύση βιασμούς από τον υπαρχιφύλακα, ενώ με σπασμένη φωνή αποκάλυψε πως είχε φτάσει σε τέτοιο αδιέξοδο, που επιχείρησε να πηδήξει από το μπαλκόνι και να αυτοκτονήσει.

Εκβιασμοί, κακοποίηση και η απόπειρα αυτοκτονίας 

Η υπόθεση άρχισε να ξεδιπλώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας μετέβη αυτοβούλως η εκδιδόμενη αλλοδαπή γυναίκα με καταγωγή από το Καμερούν και παρουσία πραγματογνώμονα – ψυχολόγου, κατήγγειλε όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικογραφία, ότι  τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία, ο συλληφθείς την κακοποιεί και την εκμεταλλεύεται σεξουαλικά.

Χρησιμοποιώντας απειλές και σωματική βία, προέβαινε συστηματικά σε βιασμούς της και την εξέδιδε έναντι αμοιβής, παρακρατώντας για τον ίδιο χρηματικά ποσά. Ειδικότερα, ανέφερε ότι ο 40χρονος υπαρχιφύλακας εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του και τη εκτέλεση Υπηρεσίας στη συγκεκριμένη περιοχή που εκδιδόταν η καταγγέλλουσα, αρχικά την προσέγγισε αναφέροντάς της την αναγκαιότητα προστασίας της από τον ίδιο.

Σταδιακά και αφού αποφάσισαν να συμβιώσουν άρχισε να της απαιτεί την παράδοση στον ίδιο χρηματικών ποσών από την εργασία της ως εκδιδόμενη. Για την επίτευξη του σκοπού του ο συλληφθείς σύμφωνα με την καταγγέλλουσα άλλοτε χρησιμοποιούσε σωματική βία σε βάρος της και άλλοτε την απειλούσε ότι, αν δεν υπακούσει στις υποδείξεις και στις απαιτήσεις του, θα συλληφθεί, θα απελαθεί, θα εγκλειστεί σε ψυχιατρείο ή θα τη σκοτώσει. Μάλιστα, προκειμένου να αποσπάσει τη συναίνεσή της για να του παραδίδει μέρος ή ολόκληρες τις εισπράξεις από τη συνεύρεσή της με πελάτες, της υποσχέθηκε, όπως αποδείχθηκε ψευδώς, ότι θα την παντρευτεί ώστε να εξασφαλιστεί η μόνιμη διαμονή της στην Ελλάδα και η μόνιμη «προστασία» του».

Μάλιστα, η γυναίκα ανέφερε πως ο ένστολος 40χρονος, προέβαινε σε παρά φύση βιασμούς, οι οποίοι έλαβαν χώρα κατά το παρελθόν και όχι σε πρόσφατο χρόνο και ως εκ τούτου δεν ζητήθηκε ιατροδικαστική εξέταση, καθώς και η ίδια ανέφερε ότι δεν φέρει πρόσφατους μώλωπες ή σημάδια, ένεκα της παρέλευσης αρκετών ημερών, ενώ προέβη και σε μια ανατριχιαστική αποκάλυψη.

Συγκεκριμένα, είπε όπως αναφέρεται στη δικογραφία: «Προ μίας εβδομάδας περίπου, όταν έλαβε χώρα η τελευταία χρονικά απόπειρα βιασμού της, εξωθήθηκε σε απόπειρα αυτοκτονίας, απειλώντας να πηδήξει από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου της οικίας που διέμεναν, με αποτέλεσμα την υπαναχώρηση του αστυνομικού».

Τα καταγγελλόμενα της κοπέλας από το Καμερούν, επιβεβαίωσαν μάρτυρες, οι οποίοι διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με την καταγγέλλουσα. Μάλιστα, από στιγμιότυπα βιντεοληπτικού υλικού προκύπτει ο συλληφθείς να μεταφέρει με το ιδιωτικό του όχημα την καταγγέλλουσα από και προς το σημείο που εκδιδόταν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ εμφανίζεται να του παραδίδει άγνωστο χρηματικό ποσό. 

Πώς έγινε η σύλληψη 

Και ενώ το θύμα βρισκόταν στα γραφεία των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ και κατέθετε, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον βιαστή της. «Μεσημβρινές ώρες της 30-09-2023, ενώ η παθούσα βρισκόταν στην Υπηρεσία μας, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον συλληφθέντα και σε σχετική ερώτηση, προσποιήθηκε ότι  βρίσκεται με ‘’πελάτη’’. Κατόπιν αυτού προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των -500- ευρώ και παραδόθηκε στην παθούσα προκειμένου με τη σειρά της το παρέδιδε στον υπαρχιφύλακα σε περίπτωση που εκείνος απαιτούσε από αυτήν το μερίδιό του και επέστρεψε στην οικία της, επιτηρούμενη από Αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας» αναφέρεται στη δικογραφία.

Έτσι, στις  19:00 ώρα περίπου της ιδίας, ο αστυνομικός, τελειώνοντας τη βάρδιά του, επέστρεψε στο διαμέρισμά τους στην πολυκατοικία όπου διέμεναν. Με την πάροδο λίγων λεπτών, η καταγγέλλουσα, εξήλθε και ενημέρωσε τους Αστυνομικούς ότι του έχει παραδώσει το προσημειωθέν χρηματικό πόσο των -500- ευρώ.

Άμεσα οι Αστυνομικοί ανέβηκαν στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας όπου βρισκόταν το διαμέρισμα και ανοίγοντας την πόρτα ο Αστυνομικός, αφού του δήλωσαν την ιδιότητά τους, τον ακινητοποίησαν.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού στο διαμέρισμά τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι: 

α) Μία συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας, άνευ κάρτας sim και

β) Το χρηματικό ποσό των 3.850 ευρώ, εκ των οποίων τα 500 αποτελούνταν από τα προσημειωμένα από την Υπηρεσία μας χαρτονομίσματα, το οποίο ο συλληφθείς είχε ήδη τοποθετήσει σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο απόκρυψης, εντός χώρου στον οποίο είχε αποκλειστική πρόσβαση». 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη απογευματινές ώρες τo Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023, αστυνομικός για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, την ίδια ημέρα (30-09-2023) προσήλθε αυτοβούλως στην ανωτέρω υπηρεσία εκδιδόμενη αλλοδαπή γυναίκα η οποία, παρουσία πραγματογνώμονα – ψυχολόγου, κατήγγειλε ότι τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία, ο αστυνομικός χρησιμοποιώντας απειλές καθώς και ψυχολογική και σωματική βία, προέβαινε συστηματικά στο βιασμό της, ενώ την εξέδιδε έναντι αμοιβής, παρακρατώντας για τον ίδιο χρηματικά ποσά.

Πιο αναλυτικά, ο αστυνομικός εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, καθώς και το γεγονός ότι εκτελούσε υπηρεσία στην ίδια περιοχή όπου δραστηριοποιούνταν η καταγγέλλουσα, αρχικά την προσέγγισε με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, ενώ στη συνέχεια, στο πλαίσιο της μεταξύ τους συμβίωσης, απαιτούσε και αποσπούσε μέρος ή ολόκληρες τις εισπράξεις της.

Μάλιστα, για να επιτύχει το σκοπό του, είχε υποσχεθεί ότι θα την παντρευτεί, ώστε να εξασφαλίσει τη μόνιμη διαμονή της στην Ελλάδα.

Για τον τερματισμό της παράνομης δράσης του, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία ο αστυνομικός συνελήφθη αφού προηγουμένως είχε παραλάβει από την καταγγέλλουσα το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των -500- ευρώ.

Από την επακόλουθη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητού τηλεφώνου και το χρηματικό ποσό των 3.850 ευρώ, από τα οποία τα 500 ήταν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που ο κατηγορούμενος είχε ήδη τοποθετήσει σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο απόκρυψης, εντός χώρου στον οποίο είχε αποκλειστική πρόσβαση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

real.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση