ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Στις 8 Οκτωβρίου το 2023 περισσότερο από 2 στους 3 εκλογής του δήμου μαύρισαν τον απερχόμενο Δήμαρχο Κώστα Λύρο. Θυμίζει το προηγούμενο εκλογικό σκηνικό όπου ψήφισαν τότε να φύγει ο Δήμαρχος Ν. Καραπάνος έχοντας λάβει το 43,6% και βγήκε ο δεύτερος και σημερινός μας Δήμαρχος. Δεν έγινε κατανοητό ότι στην επαναληπτική εκλογή ο κόσμος δεν ψήφισε Λύρο αλλά να φύγει ο Καραπάνος, πιστεύοντας ότι όποιος και να είναι θα είναι καλύτερα. Αυτό πίστεψα κι εγώ όπως και πολλοί άλλοι που δε τον γνωρίζαμε. Στις προηγούμενες εκλογές ομολογώ δεν είχα ψηφίσει ούτε Καραπάνο ούτε Λύρο, στις δε επαναληπτικές και μάλιστα με αγώνα ψήφισα Κ. Λύρο, γιατί απογοητεύτηκα από την θητεία του Ν. Καραπάνου.


Προσπαθώ σαν ενεργός πολίτης και Δημότης απ’ όποιο μετερίζι να βοηθάω με ανιδιοτέλεια τον τόπο μας. Στα πλαίσια αυτά στην αρχή της θητείας Καραπάνου του έθεσα θέματα και προτάσεις προς όφελος της περιοχής μας, και ποτέ προσωπικό ή σε όφελος άλλου. Αισθάνθηκα ότι δεν ήθελε την συνεργασία και τη βοήθεια. Η απογοήτευσή μου κορυφώθηκε με το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη Πάτρα με κλιμάκιο 22 υπουργών της κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) με επικεφαλής την τελευταία μέρα του Συνεδρίου τον τότε πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα. Στις αίθουσες συνεδρίου υπήρχαν θεματικές ενότητες με παρουσία αρμοδίων υπουργών, βουλευτών και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης (Περιφέρειας, Δήμων), Φορέων, Συλλόγων κ.ά. Εκεί, Κυβέρνηση και Περιφέρεια έπαιρναν Θέσεις-Αποφάσεις κεντρικού και περιφερειακού σχεδιασμού (ΕΣΠΑ 2021-2027) δράσεων και έργων. Δηλαδή χαρασσόταν το αύριο για την περιφέρεια, την περιοχή μας και τον τόπο μας όπου σε αυτή τη σημαντική και αποφασιστική διαδικασία που το παρόν έδωσαν και κάποιοι φορείς της περιοχής μας και προσωπικά παραβρεθήκαμε… «εγκαταλελειμμένοι» από τον νόμιμο εκπρόσωπο τότε Δήμαρχο Νίκο Καραπάνο. Έκτοτε, στάθηκα απέναντι και κριτής των πεπραγμένων του.

Μάλιστα, πήρα την πρωτοβουλία με τον σύλλογο «Φίλοι του ραδιοφώνου» και σε κοινή συνάντηση, προβληματισμού και ανησυχίας για τον τόπο μας με εκπροσώπους όλων των εφημερίδων της περιοχής μας (Μεσολογγίτικα Χρονικά, Αιχμή, Συμπολιτεία, Νέα του Αιτωλικού) συντάξαμε από κοινού ψήφισμα με τίτλο «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!» για την απουσία, την υποβάθμιση και εγκατάλειψη της περιοχής μας.

Με την εκλογή της Ν.Δ., η Κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη προγραμμάτισε σχεδόν αμέσως περιφερειακές συσκέψεις με εκπροσώπου της τοπικής Αυτοδιοίκησης, Φορέων και Συλλόγων, για να επανασχεδιάσει σε κυβερνητικό, Περιφερειακό, αλλά και σε επίπεδο περιοχών και Δημοτικών ενοτήτων. Αυτή τη φορά το νέο Αναπτυξιακό Συνέδριο έγινε στη Πάτρα 3 ημέρες (πρωί – απόγευμα θεματικές ενότητες), Σχεδιασμό και αποφάσεις και για την περιοχή μας, ή αγνοώντας αυτήν ή ακόμη σε βάρος του Δήμου μας και της περιοχής μας η δε Δημοτική Αρχή της πόλης μας με Δήμαρχο τον Κώστα Λύρο ήταν απούσα. Έκτοτε η όποια συνεργασία μου με τον Δήμαρχο Κ. Λύρο σταμάτησε, εκτιμώντας ότι δεν μπορώ να συνεννοηθώ μαζί του, και δεν είμαι μόνο εγώ, αρκετοί φορείς, όργανα και σύλλογοι αντιμετώπισαν την ίδια αλαζονεία, και την απροθυμία του Δημάρχου Κ. Λύρου για επικοινωνία συνεργασία.


Τότε, για δεύτερη φορά, πήρα την πρωτοβουλία και κλήθηκαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο «ραδιοφωνικός σταθμός Ι.Π.Μεσολογγίου» οι εφημερίδες Μεσολογγίτικα Χρονικά, Αιχμή, και συναποφασίσαμε, ξανά ομόφωνο κείμενο με τίτλο «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!», καμπανάκι για το συνεχιζόμενο κατήφορο της πόλης και της περιοχής μας σε ενημέρωση των Δημοτών μας. Δυστυχώς χάθηκαν άλλα 4 χρόνια, να μην χαθούν άλλα 5 χρόνια… γιατί τότε στην κατηφόρα μας δεν θα υπάρχει επιστροφή! ΑΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ!

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση