Πάτρα: Φοροδιαφυγή μαμούθ – Πώς δρούσαν τρία άτομα με έδρα την αχαϊκή πρωτεύουσα

Κύκλωμα διακινησης μαϊμού προϊόντων με έδρα την Πάτρα και τεράστια φοροδιαφυγή μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών αποκάλυψε το ΣΔΟΕ Αττικής

Για την αποκάλυψη της υπόθεσης προηγήθηκε πολύμηνη επεξεργασία οικονομικών και άλλων δεδομένων, ενώ έγιναν έλεγχοι από τις 15 έως και τις 18 Οκτωβρίου από κλιμάκια ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, στις έδρες και σε αποθηκευτικούς χώρους πέντε εταιρειών ταχυμεταφορών, που φέρονται να συνδέονται μεταξύ τους.

Οι εταιρείες εμφάνιζαν υπέρογκα ποσά αντικαταβολών, τα οποία υπερέβαιναν συντριπτικά τα δηλωθέντα από αυτές έσοδα. Τα ποσά αυτά φέρονταν να προέρχονται από παράνομη εμπορία απομιμητικών (παραποιημένων) προϊόντων επώνυμων εταιρειών, αλλά και φοροδιαφυγή λόγω της εμπορίας προϊόντων, χωρίς αυτά να συνοδεύονται από τα απαιτούμενα παραστατικά.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι οι επιχειρήσεις αυτές είχαν δηλώσει έσοδα από πωλήσεις (αντικαταβολές) ύψους 2,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα πραγματικά έσοδα από τις πωλήσεις τους υπερέβαιναν το ποσό των 14 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων επιχειρήσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

– 1.600 αποστολές δεμάτων, που περιείχαν προϊόντα ένδυσης, υπόδησης, είδη σπιτιού και προικός, τα οποία δεν είχαν τα νόμιμα παραστατικά. Η αξία των εν λόγω συναλλαγών φτάνει το ποσό τουλάχιστον των 50.000 ευρώ.

– Περισσότερα από 500 τεμάχια (υποδήματα, ενδύματα, τσάντες, πορτοφόλια, αρώματα, μηχανήματα-εργαλεία), που έφεραν πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών.Πάτρα: Φοροδιαφυγή μαμούθ – Πώς δρούσαν τρία άτομα με έδρα την αχαϊκή πρωτεύουσα

Στο κύκλωμα εμπλέκονται τρεις πατρινοί που εμφανίζονταν ως αποστολείς των δεμάτων

Υπεύθυνοι για την αποστολή των εμπορευμάτων ήταν τρεις ημεδαποί από την Πάτρα. Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, για το σύνολο των εμπορευμάτων που διακινήθηκαν δεν είχαν εκδοθεί φορολογικά στοιχεία και δεν είχαν αποδοθεί οι προβλεπόμενοι φόροι, ενώ μεγάλο μέρος των εμπορευμάτων προέρχεται από τρίτες χώρες χωρίς να αποδεικνύεται μέχρι σήμερα η νόμιμη εισαγωγή και η καταβολή των αναλογούντων δασμών κ.λπ. φόρων. Η δε ζημία των εταιρειών- δικαιούχων των σημάτων ανέρχεται σε τουλάχιστον 250.000 ευρώ. Τα κατασχεμένα εμπορεύματα μεταφέρθηκαν σε χώρους αποθήκευσης του ΣΔΟΕ, προς καταστροφή.

Οι έρευνες της υπηρεσίας συνεχίζονται προς εντοπισμό λοιπών συνεργών στην ως άνω διαδικασία, ενώ σε βάρος των εμπλεκομένων προσώπων σχηματίζεται δικογραφία για πλαστογραφία, λαθρεμπορία, απάτη κ.λπ. αδικήματα.

pelop.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση