Η χειροτονία του νέου Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Καραγεώργου

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελείται σήμερα, Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Ταλαντίου, Επιφανίου Καραγεώργου στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών.

Την χειροτονία του νέου Επισκόπου τελεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία πολιτικών, κληρικών, μοναχών και μοναζουσών καθώς και πλήθος πιστών.

Δείτε ζωντανά εδώ.

Με τον Αρχιεπίσκοπο συλλειτουργούν οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου Ιερόθεος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Πατρών Χρυσόστομος, Σιγκαπούρης Κωνσταντίνος, Ιερισσού Θεοκλήτος, Μαρωνείας Παντελεήμων, Φθιώτιδος Συμεών και Κινσάσας Θεοδόσιος.

Το «παρών» δίνουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Δαμασκηνός, βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμαρχος Αγρινίου, δήμαρχοι και εκπρόσωποι του αυτοδιοικητικού κόσμου. Παρόντες και δεκάδες πιστών από την περιοχή.

Ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος κατάγεται από τo Αγρίνιο και διηκόνησε την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας από διάφορες επιτελικές θέσεις.

Γεννήθηκε στα Τριανταίικα Αγρινίου το έτος 1971 και περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Αγρίνιο. Κατόπιν, φοίτησε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στην Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, λαμβάνοντας το πτυχίο αμφοτέρων.

Στις 5 Δεκεμβρίου 1998 εκάρη μοναχός, λαμβάνοντας το όνομα Επιφάνιος, προς τιμήν του μακαριστού Αρχιμ. Επιφανίου Θεοδωροπούλου. Στις 6 Δεκεμβρίου 1998 χειροτονήθηκε Διάκονος και στις 31 Μαΐου 1999 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεόκλητο. Υπηρέτησε ως Εφημέριος των Ενοριών Προφήτου Ηλιού Σταμνάς και Αγίου Βασιλείου Ελαιοφύτου.

Στις 25 Νοεμβρίου 2005 έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, πλησίον του οποίου υπηρέτησε ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Διηκόνησε με αυταπάρνηση και αυτοθυσία σε όλες τις ποιμαντικές δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως, κυρίως δε στο θείο κήρυγμα, στον τομέα της νεότητας και της φιλανθρωπίας. Συνέγραψε άρθρα θρησκευτικού και πνευματικού περιεχομένου και έλαβε μέρος σε διάφορα Συνέδρια ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Από το έτος 2022 διακονεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ως Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Πατησίων.

Φωτογραφίες από ekklisiaonline.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση