Το μεγάλο ενδιαφέρον για τη χειροτονία Επιφάνιου και τα μηνύματά της…

Η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου κ. Επιφανίου, την περασμένη Κυριακή στη Μητρόπολη Αθηνών, τράβηξε δικαίως τα φώτα του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ και όχι μόνο.

«Είναι από τις λίγες φορές που στη χειροτονία ενός Επισκόπου (και όχι Μητροπολίτη) ο ναός γέμισε ασφυκτικά με τόσο πολύ κόσμο, καθώς και με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, του κοινοβουλίου και της εκκλησιαστικής ηγεσίας», υπογράμμιζαν άνθρωποι της Μητρόπολης Αθηνών.

«Χειροκροτήματα και μάλιστα τόσο παρατεταμένα δεν έχουμε θυμηθεί ξανά κατά την αναφώνηση του ΑΞΙΟΣ, ακόμη και σε χειροτονία Μητροπολίτη» έλεγαν όλο νόημα άτομα του εκκλησιαστικού χώρου.

Βέβαια σε όλα αυτά υπάρχει εξήγηση. Ο Επιφάνιος Καραγεώργος, από τη χειροτονία του ως διάκονος το 1998 έως το 2023 που ήταν Πρωτοσύγκελος, υπηρέτησε στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας με αίσθημα ευθύνης ενώ ο πράος και ταπεινός του χαρακτήρας ήταν αποδεκτός από κληρικούς και λαϊκούς, οι οποίοι πάντοτε ήθελαν να τον δουν να λαμβάνει το βαθμό της Αρχιεροσύνης.

Γι’ αυτό το λόγο πολλοί διέγνωσαν, ότι την Κυριακή ο κόσμος με τις επευφημίες του (ίσως ακραίες εντός ιερού ναού) έστειλε μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες.

Μήνυμα για το γεγονός ότι ο Επιφάνιος δεν έγινε Μητροπολίτης πριν ένα χρόνο είτε στο Μεσολόγγι είτε κάπου αλλού, αλλά και για το γεγονός ότι έφυγε από τη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας μόλις τον περασμένο Μάρτιο…

Σε αυτά που συζητήθηκαν άλλωστε και το γεγονός πως ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός αποχώρησε την Κυριακή από το ναό πριν την ολοκλήρωση του αρχιερατικού συλλείτουργου…

Οι φωτό από romfea.gr 

Agrinionews.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση