Δημοσκόπηση MRB: Διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπει το 65,5% – Απόλυτη κυριαρχία Μητσοτάκη στα ποιοτικά χαρακτηριστικά

Μεγάλο προβάδισμα καταγράφει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στα επιμέρους ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης της MRB που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Open TV. Την ίδια ώρα η συσπείρωση που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαίτερα χαμηλών ενώ πάνω από τους έξι στους δέκα βλέπουν διάσπαση αλλά και ότι θα χάσει το ρόλο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Όσον αφορά τα της εξωτερικής πολιτικής, το 40,1% των ερωτηθέντων απαντάει ότι καλύτερα μπορεί να τα αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το 8,2% απαντάει ο Στέφανος Κασσελάκης και το 7,8% ο Νίκος Ανδρουλάκης. Την ίδια στιγμή το 30,5% απαντάει κανένας από τους τρεις.

Στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, το 40,1% απαντά πως μπορεί να τα αντιμετωπίσει καλύτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 8,2% απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, το 7,8% απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το 30,5% απαντά κανένας από τους τρεις. Στα θέματα της καθημερινότητας, το 28,2% απαντά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα, το 15,1% απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, το 12,4% απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Κανένας από τους τρεις απαντά το 33,6%.

β’ Μέρος της δημοσκόπησης της MRB – Δείτε Βίντεο


Κασσελάκης και ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμη το 60% των ερωτηθέντων απαντά πως η δημοσιοποίηση γεγονότων της προσωπικής ζωής του κ. Κασσελάκη επηρεάζει πολύ ή αρκετά αρνητικά την εικόνα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και το 16,6% απαντά πως επηρεάζει θετικά.

Επίσης το 78,2% εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί μετά τα τελευταία γεγονότα, ενώ το 13,9% πως θα μείνει ενωμένος. Αναφορικά με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 65,5% εκτιμά πως το κόμμα θα διασπαστεί, ενώ το 32,5% πως θα μείνει ενωμένο.

Το 63,4% των ερωτηθέντων εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να παραμείνει κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το 28,1% πως θα διατηρήσει τη δεύτερη θέση. Στην ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις ευρωεκλογές να αρθρώσει έναν ανανεωτικό αντιπολιτευτικό λόγο, το 66,4% απαντά αρνητικά και το 26,4% θετικά.

Συσπειρώσεις

Όσον αφορά το σκέλος των συσπειρώσεων βλέπουμε ότι η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 85,7% την ώρα που η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι 59,7%. Μάλιστα ο δημοσκόπος Δημήτρης Μαύρος σχολιάσε χαρακτηριστικά ότι οι ψηφοφόροι της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετακινούνται… παντού.

Πιο συγκεκριμένα:

Το 19,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κατευθύνεται προς την αδιευκρίνιστη ψήφο, το 5,8% προς το ΠΑΣΟΚ, το 4,6% προς το ΚΚΕ, το 4% προς το ΜέΡΑ25, και το 3,5% προ την Πλεύση Ελευθερίας.

Δημοφιλία πολιτικών αρχηγών

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών βλέπουμε ότι ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι στην πρώτη θέση με 35,9% θετικές απόψεις. Ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 34,5% και έπεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 25,6%. Ακολουθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 22,7%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 21%, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης είναι στην έκτη θέση με 18%. Στις δύο τελευταίες θέσεις είναι ο Δημήτρης Νατσιός του κόμματος «Νίκη» με 7,1% και ο Βασίλης Στίγκας των «Σπαρτιατών» με 4,7%.

protothema.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση