Γεωργιάδης: Ζητά συγγνώμη από τους συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη – Η δήλωση που προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις

Σε αναδίπλωση και συγγνώμη προς τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπτη προχώρησε σήμερα ο, Άδωνις Γεωργιάδης και μετά τη δήλωση ότι κάνεις δεν ενδιαφέρεται για την Προανακριτική εξέταση που αφορά το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. 

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης έδωσε διευκρινίσεις αναφορικά με τη χθεσινή του δήλωση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ κατηγόρησε τους πολιτικούς αντιπάλους για διαστρέβλωση των όσων είπε.

«Ως προς τη δήλωση μου υπάρχουν αντιδράσεις από δύο κατηγορίες ανθρώπων. Όσον αφορά ανθρώπους που έχουν θύματα σε αυτή την τραγωδία, σε αυτούς τους ζητώ συγγνώμη, γιατί αυτοί μπορεί να έχουν υπερβολική και λογική ευαισθησία και οτιδήποτε αφορά το θέμα τους αγγίζει πάρα πολύ έντονα. Και σε αυτούς δεν μπορώ παρά να εκφράσω για άλλη μια φορά τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους πολιτικούς του αντιπάλους. «Η Δώρα Αυγέρη ή τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς διαστρέβλωσαν αυτό που είπα. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μεταφέρετε. Εγώ δεν είπα ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για το δυστύχημα των Τεμπών, για τους νεκρούς των Τεμπών. Προφανώς, ο κόσμος ενδιαφέρεται για το δυστύχημα και για τους νεκρούς και για τις ευθύνες. Τις ευθύνες διερευνά η ελληνική Δικαιοσύνη, σε μια εν εξελίξει έρευνα. Αυτό που είπα είναι στην ερώτηση εάν πρέπει να γίνει Προανακριτική ή Εξεταστική, που έκανε είτε ο Νίκος Χατζηνικολάου, είτε ο Αντώνης Δελατόλας. Αυτό θεωρώ ότι δεν είναι θέμα που αφορά τον κόσμο. Δεν είναι το πρώτο θέμα συζήτησης σήμερα, εάν πρέπει να κάνουμε Προανακριτική ή Εξεταστική για τα Τέμπη και ότι αυτό είναι μια ομφαλοσκόπηση της αντιπολίτευσης για πολιτική εκμετάλλευση. Άλλο το ένα άλλο το άλλο», υπογράμμισε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

Τόνισε πως «πάνω σε μια τέτοια τραγωδία να συζητάμε τώρα στα σοβαρά και να τσακωθούμε στη Βουλή για το εάν πρέπει να γίνει Προανακριτική ή Εξεταστική, αυτό είναι το ζητούμενο γι’ αυτούς που ενδιαφέρονται πράγματι και να μη ξανά γίνει στην Ελλάδα ένα τέτοιο τραγικό δυστύχημα». Συμπλήρωσε ότι: «Ο ελληνικός λαός ενδιαφέρεται για τα Τέμπη, όλοι ενδιαφερόμαστε για το δυστύχημα και για να μην ξανά γίνει ποτέ. Όσον αφορά τις ποινικές ευθύνες τις διερευνά η ελληνική Δικαιοσύνη, όσον αφορά μια πολιτική σύγκρουση απλώς και μόνο για να αποκομίσει κάποιος πολιτικά οφέλη, αυτό δεν αφορά», ξεκαθάρισε.

Βορίδης: Ο Άδωνις το έθεσε σε μια προτεραιότητα

Για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, τα πρόσφατα επεισόδια από αντιεξουσιαστές στο Μοναστηράκι και την υπόθεση Μπελέρη μίλησε σήμερα το πρωί στο Mega ο υπουργός Επικράτειας, Μάκης Βορίδης.

Αναφορικά με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ο Μάκης Βορίδης σημείωσε πως «η υπόθεση είναι στο επίπεδο της ποινικής δικαιοσύνης και καταλαβαίνω ότι η υπόθεση θα απασχολήσει το Κοινοβούλιο». Πρόσθεσε πως «μια πολιτική επιχειρηματολογία αναπτύχθηκε προεκλογικά και κρίθηκε πολιτικά μέσα από τις εκλογές. Δεν λέω ότι αυτή η υπόθεση δεν μένει να διερευνηθεί δικαστικά, και εφόσον το κρίνει αναγκαίο η αντιπολίτευση, θα κάνει περαιτέρω διερεύνηση το ελληνικό Κοινοβούλιο».

Στη συνέχεια, ο Μάκης Βορίδης μίλησε για τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας πως «Άδωνις το έθεσε σε μια προτεραιότητα. Τι είπε; Ότι η ακρίβεια απασχολεί πιο πολύ, το μεταναστευτικό απασχολεί πιο πολύ, η ανεργία απασχολεί πιο πολύ. Επειδή όλα αυτά απασχολούν, πράγματι, πιο πολύ, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ασχοληθεί η Βουλή και με αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real δήλωσε: «όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι (του Κυριάκου Μητσοτάκη) έχουν αποφασίσει, δεν ξέρω για ποιους λόγους, αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν, παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους. Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους 100 συμπολίτες μας, άμα τους ρωτήσουμε, ενδιαφέρονται για Εξεταστική ή για Προκαταρκτική επιτροπή για τα Τέμπη; Και πόσοι ενδιαφέρονται για την ακρίβεια, πόσοι ενδιαφέρονται για το αν θα βρει το παιδί τους δουλειά, πόσοι ενδιαφέρονται για το μεταναστευτικό, πόσοι ενδιαφέρονται για την ασφάλεια».

Μάκης Βορίδης: Η ΝΔ δεν έχει αποδεχθεί καμία ποινική ευθύνη

Σχετικά με το ποινικό μέρος της υπόθεσης, ο Μάκης Βορίδης υπενθύμισε πως «αυτό που εμείς έχουμε πει, είναι ότι θα ακολουθηθεί η δέουσα και πρέπουσα οδός της δικαστικής διερευνήσεως, η οποία και ακολουθείται. Και η οποία, εξ όσων γνωρίζω μάλιστα, έχει ανοίξει τον έλεγχο όχι μόνο σε αυτούς που εμπλέκονται υπό την έννοια του άμεσου και φυσικού αυτουργού, τον σταθμάρχη ο οποίος δεν έκανε αυτά τα οποία έπρεπε να κάνει κ.λ.π., αλλά το έχει ανοίξει και στο επίπεδο των ευθυνών των εκπροσώπων των εταιρειών. Κάνει μια τέτοια διερεύνηση η δικαιοσύνη».

Τόνισε παράλληλα πως «η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αποδεχθεί καμία ποινική ευθύνη οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου. Ξεκάθαρα πράγματα». Ενώ για τη δήλωση, στο Κοινοβούλιο, του πρώην υπουργού Υποδομών – Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, απάντησε ότι «αυτή μπορεί να κριθεί πολιτικά».

Μάκης Βορίδης: Το υπουργείο Δικαιοσύνης σκέφτεται να προτείνει νομοθεσία μετά τα επεισόδια στο Μοναστηράκι

Με αφορμή τις συγκρούσεις ομάδων αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών τις προάλλες στο Μοναστηράκι και το γεγονός ότι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ο υπουργός Επικρατείας διερωτήθηκε μήπως, όταν υπάρχει επανειλημμένη τέλεση αξιόποινων πλημμεληματικών πράξεων, «πρέπει κάπως να βαρύνουμε την υπόθεση αυτή; Γιατί προφανώς το ποινικό πλαίσιο δεν αρκεί» για τη μη τέλεση, εκ νέου, αξιόποινων πράξεων από το ίδιο άτομο.

«Ξέρω ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης σκέφτεται πάνω σε αυτό, να προτείνει νομοθεσία. Ξέρω ότι στη σκέψη του υπουργού Δικαιοσύνης, το συζητήσαμε αυτό, είναι κάτι που τον απασχολεί», υπογράμμισε ο Μάκης Βορίδης. Και συμπέρανε πως εφόσον ισχύει η χορήγηση αναβολών, οι εξαγοράσιμες ποινές κλπ, «δεν έχει πραγματική ποινική συνέπεια».

Μάκης Βορίδης: Το αλβανικό κράτος οργάνωσε την υπόθεση Μπελέρη

Στη συνέχεια, ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στην υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη. «Λέμε από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η υπόθεση εναντίον του Μπελέρη είναι μια υπόθεση, την οποίαν οργάνωσε το αλβανικό κράτος. Τώρα έρχεται ο μόνος μάρτυς, δεν υπάρχει άλλος, και λέει τώρα ότι έχει πληρωθεί από μυστικά κονδύλια της αλβανικής αστυνομίας», προκειμένου να καταθέσει όσα επιβαρυντικά κατέθεσε εις βάρος του Φρέντι Μπελέρη.

Ο υπουργός Επικράτειας υπογράμμισε κλείνοντας ότι «το αλβανικό κράτος στήνει την υπόθεση αυτή για να μην εκλεγεί, να μην ορκισθεί δήμαρχος ο Μπελέρης. Εφόσον θέλουμε να μιλάμε για κράτος δικαίου στην Αλβανία, το κανονικό είναι να σταματήσει τη στιγμή αυτή η διαδικασία, να απαλλαγεί από τις κατηγορίες ο Μπελέρης και να πάει να ορκισθεί κανονικά».

ΑΠΕ- ΜΠΕ

Visited 38 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση