Έπεισαν ηλικιωμένη να πετάξει από το μπαλκόνι 8.400 ευρώ

Υπόθεση απάτης εξιχνιάσθηκε το πρωί του Σαββάτου (11/11) από την Ασφάλεια Λαμίας. Ταυτοποιήθηκαν τα δύο από τα τέσσερα μέλη της εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Ακόμη, αναζητούνται από την αστυνομία τα δύο άτομα, τα στοιχεία των οποίων διερευνώνται, καθώς είχαν αναλάβει να τηλεφωνήσουν στην ηλικιωμένη, που έπεσε θύμα απάτης.

Προσποιούμενοι τον γιατρό και συγγενικό πρόσωπο της ηλικιωμένης, τηλεφώνησαν με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο είχε τραυματιστεί σοβαρά και χρειαζόταν άμεση χειρουργική επέμβαση.

Την έπεισαν να βάλει μέσα σε πλαστική σακούλα 8.400 ευρώ και να τα πετάξει από το μπαλκόνι του σπιτιού της, όπου περίμενε μια γυναίκα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ρούχα που φορούσε η γυναίκα, κατά τη διενέργεια της παράνομης πράξης τους, καθώς και χρηματικό ποσό.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, στοχεύοντας στην ενημέρωση των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των μεγαλύτερων, υπενθυμίζει πάλι χρήσιμες συμβουλές με σκοπό την πρόληψη και αποφυγή εξαπάτησής τους.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ελλάδας:

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας, εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης, η οποία διαπράχθηκε πρωινές ώρες της 11-11-2023 στη Λαμία.

Για την υπόθεση αυτή, ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα, άντρας – γυναίκα, μέλη εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, χθες (15-11-2023) στην περιοχή της Λαμίας και συνελήφθησαν.

Επιπλέον, αναζητούνται δύο ακόμα άτομα, άντρας – γυναίκα, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, συνεργοί των συλληφθέντων, οι οποίοι ανέλαβαν να τηλεφωνήσουν στο υποψήφιο θύμα τους.

Ειδικότερα, οι άγνωστοι δράστες, προσποιούμενοι τον γιατρό και συγγενικό πρόσωπο της ηλικιωμένης αντίστοιχα, της τηλεφώνησαν και με το πρόσχημα ότι το συγγενικό της πρόσωπο είχε τραυματιστεί σοβαρά και χρειαζόταν άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαίτησαν από εκείνη χρηματικό ποσό.

Ακολούθως, εκμεταλλευόμενοι τον αιφνιδιασμό της, την έπεισαν να τοποθετήσει μέσα σε πλαστική σακούλα το χρηματικό ποσό των 8.400 ευρώ και ακολούθως να το απορρίψει από το μπαλκόνι της οικίας της, όπου ανέμενε η συλληφθείσα η οποία αφού απέσπασε τα χρήματα, στη συνέχεια μαζί με τον συλληφθέντα, τα μετέφεραν σε περιοχή της Αττικής, προκειμένου να τα παραδώσουν στους συνεργούς τους.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ενδύματα που φορούσε η γυναίκα, κατά τη διενέργεια της παράνομης πράξης τους, καθώς και χρηματικό ποσό.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως η δράση της εγκληματικής ομάδας, καθώς και όλα τα εμπλεκόμενα μέλη – συνεργοί τους.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Visited 44 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση