Αίγιο – Δολοφονία Αγγελόπουλου: Ομολόγησαν μετά από 12 χρόνια και «έδωσαν» τον «εγκέφαλο» του εγκλήματος

Το φρικτό έγκλημα , στο Αίγιο το 2011, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, με θύμα τον καθηγητή μαθηματικών και επιχειρηματία Αγγελο Αγγελόπουλο, δεν αναβίωσε και πάλι χθες Δευτέρα 20/22/2023 στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας, αν κι έχουν παρέλθει 12 ολόκληρα χρόνια από την τέλεσή του, αφού δόθηκε από την έδρα, κατ’ ανάγκη, μία ακόμη αναβολή, καθότι απουσίαζαν δύο βασικοί μάρτυρες κατηγορίας.

Ωστόσο, πριν αναβληθεί η ακροαματική διαδικασία, δύο από τους τρεις κατηγορουμένους -που πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη αρνούμενοι εμπλοκή τους στον φόνο- για πρώτη φορά παραδέχθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο μεν ένας ήταν ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, ο δε άλλος συνεργός του!

Οι δύο κατ’ ομολογίαν δράστες, επίσης για πρώτη φορά, ανέφεραν ότι ο «εγκέφαλος» που σχεδίασε κι έδωσε την εντολή να σκοτώσουν τον Αγγελόπουλο είναι ο Κ.Λ, που κι αυτός πρωτόδικα έχει καταδικασθεί σε ισόβια.

Μετά τη χθεσινή εξέλιξη, ωστόσο, είναι ο μόνος -πλέον- που αρνείται ότι ήταν ο «ιθύνων νους» του στυγερού εγκλήματος. Πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 25 χρόνων ένας ακόμη άνδρας που είχε αναλάβει ρόλο τσιλιαδόρου και ο οποίος σήμερα έχει αποφυλακισθεί.

Το πρωτόδικο δικαστήριο στο ΜΟΔ Πύργου έγινε το 2013, ενώ η κατ’ έφεση εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε το 2015 και εκκρεμεί ακόμη μετά και τη χθεσινή αναβολή.

Ο 59χρονος Αγγελος Αγγελόπουλος, πολυσυζητημένο πρόσωπο στο Αίγιο λόγω της χρεοκοπίας της πάλαι τότε κραταιάς εταιρείας Synthesis AE, δέχθηκε επίθεση λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 4ης Φεβρουαρίου 2011, τη στιγμή που είχε επιστρέψει από βραδινή έξοδο με τη σύντροφό του και βρισκόταν στο γκαράζ της πολυκατοικίας επί της οδού Μελετοπούλων 61 Α, κάτω ακριβώς από το διαμέρισμά του.

Οπως προέκυψε από την ανακριτική διαδικασία, ο 46χρονος τότε επιχειρηματίας (που σήμερα έχει ασκήσει την έφεση) ήρθε σε επαφή με 27χρονο (γνωστό στις αστυνομικές αρχές από παλιότερες υποθέσεις) και του ανέθεσε την «εργολαβία» της εκτέλεσης συμβολαίου θανάτου του Αγγελόπουλου, με το αντίτιμο των 50.000 ευρώ. Ο 27χρονος δέχτηκε κι άρχισε να στήνει σιγά-σιγά τη συμμορία που θα αναλάμβανε ως «υπεργολαβία» τη «δουλειά».

Μια από τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης είναι πως ο καταδικασθείς ως εντολέας και ηθικός αυτουργός είχε παραγγείλει και τη δολοφονία της κόρης του θύματος Μαρίτα Αγγελοπούλου, η οποία λίγους μήνες πριν τη δολοφονία του πατέρα της είχε δεχτεί τυφλό απειλητικό χτύπημα από αγνώστους, που τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό της, ευτυχώς χωρίς η ίδια να τραυματιστεί, καθώς ο μηχανισμός εξερράγη τα ξημερώματα έξω από το σπίτι της.Υπενθυμίζεται πως η κόρη του θύματος απεβίωσε τον Ιούλιο του 2022.

pelop.gr

Visited 196 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση