Ρέντη: «Συμμετείχα στα επεισόδια, δεν ήθελα να βλάψω κανέναν» – Τι είπε στον ανακριτή ο 18χρονος

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα επεισόδια και τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Ο 18χρονος πέρασε την πόρτα του ανακριτή μαζί με τον δικηγόρο του, Απόστολο Λύτρα και, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, παραδέχτηκε ότι πράγματι πήρε μέρος στα επεισόδια στου Ρέντη. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς βρέθηκε στα δάχτυλά του πυρίτιδα.

Ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε στον ανακριτή ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν. Σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω. Υποστήριξε ακόμη ότι δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, γι’ αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο – τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων.

Ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να προκύψει αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι, καθώς έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο. Δηλώνει συντετριμμένος και ζητά συγνώμη από την οικογένειά του 31χρονου.

Βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας στον 18χρονο

Το τελευταίο στοιχείο που έλειπε από τους αστυνομικούς για να «δέσουν» τις κατηγορίες κατά του 18χρονου, έφτασε στα χέρια των Αρχών.

Όπως ανέφερε το MEGA, τα αποτελέσματα από τα τεστ για πυρίτιδα από τα δάχτυλα του 18χρονου ήταν θετικά, δηλαδή είχε χρησιμοποιήσει φωτοβολίδα το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου.

Το σκέλος ήταν περισσότερο τυπικό ωστόσο αυτό που παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως σήμερα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη ΓΑΔΑ και ο αδερφός του 18χρονου, ένας 16χρονος, ο οποίος υπέπεσε σε αντιφάσεις και πάρθηκε και από τα χέρια του δείγμα για τον εντοπισμό πυρίτιδας.

newsbomb.gr

Visited 12 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση