Πέθανε ο αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στο Ρέντη

Πέθανε ο 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα, στα επεισόδια που έγιναν έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη. Δυστυχώς, ο αστυνομικός δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και υπέκυψε στα τραύματά του, όπως έγινε γνωστό σήμερα (Τετάρτη 27/12).

Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί είχαν προχωρήσει στον ακρωτηριασμό του ποδιού του, που επλήγη από τη ναυτική φωτοβολίδα.

Για την υπόθεση έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί ένας 18χρονος, ο οποίος ομολόγησε ότι εκτόξευσε ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των άγριων επεισοδίων. Ο 18χρονος φέρεται να έχει ζητήσει για δεύτερη φορά την ένταξή του σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, ως προς το σκέλος εκείνο που είναι ακόμα ανοικτό και αφορά την αστυνομική προανάκριση για την αθλητική βία στα γήπεδα. Ανάλογο αίτημα έχουν καταθέσει ακόμα τρία εμπλεκόμενα άτομα στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι το πρώτο αίτημα του 18χρονου έχει απορριφθεί από την ανακρίτρια Πειραιά, καθώς έχει καταστεί ήδη κατηγορούμενος και δεν μπορεί παράλληλα να έχει και την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα.

Η κατηγορία που αντιμετώπιζε ο 18χρονος ήταν αυτή της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού. «Δεν ήξερα να χρησιμοποιώ την φωτοβολίδα. Σκοπός μου ήταν να την ρίξω προς τα επάνω. Δηλώνω συντετριμμένος, ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια του αστυνομικού», φέρεται να υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο 18χρονος στην απολογία του στον ανακριτή.

enikos.gr

Visited 143 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση