Κρατούμενοι έκαναν ρεβεγιόν μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού

Επείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έπειτα από τη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας και απεικονίζει μια ομάδα κρατουμένων να κάνει χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εν λόγω άνδρες είχαν στήσει φαγοπότι σε διάδρομο έξω από τα κελιά τους, με φαγητό, μπύρες και αναψυκτικά.

Από τη φωτογραφία, στο τραπέζι διακρίνονται κινητά τηλέφωνα, τα οποία κανονικά απαγορεύονται στις φυλακές, ωστόσο, όπως φαίνεται, οι κρατούμενοι έχουν στην κατοχή τους, άγνωστο πώς. Ένα από αυτά, μάλιστα, είναι πάνω στο τραπέζι, το οποίο είναι πλήρες, με σαλάτες, κρεατικά, πατάτες και διάφορα συνοδευτικά.

Οι κρατούμενοι, πάντως, δεν δίστασαν να βγάλουν και αναμνηστικές φωτογραφίες.

Η επείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση

«Επείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση ζητήθηκε από τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβαν χώρα τα όσα συνέβησαν την 25η Δεκεμβρίου 2023, και δημοσιοποιήθηκαν στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από κινητό τηλέφωνο που παρανόμως είχε στην κατοχή του κρατούμενος, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού, καθώς και για την ύπαρξη πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών των υπαλλήλων του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος.

Επιπλέον, δόθηκε εντολή για άμεση διενέργεια έρευνας στα κελιά των κρατουμένων που εικονίζονται στο σχετικό φωτογραφικό υλικό, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων στη μια εκ των οποίων ήταν αποθηκευμένη η φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας. Παράλληλα, με ευθύνη του Επόπτη Εισαγγελέα του Σωφρονιστικού Καταστήματος, έχει εκκινήσει σχετική πειθαρχική διαδικασία για τους εικονιζόμενους κρατούμενους.

Η απόδοση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών σε όσους παραβαίνουν τους νόμους και τους κανόνες της σωφρονιστικής πολιτικής, αποτελεί για την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής μια διαρκή διαδικασία για τη διασφάλιση του θεμελιώδους στόχου της τήρησης της νομιμότητας».

Φωτογραφία: flash.gr
Visited 77 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση