Δυτ. Ελλάδα: Ώρες αγωνίας για τους δύο επιβάτες του αυτοκινήτου που παρασύρθηκε από χείμαρρο

Αγωνία επικρατεί στην Ηλεία για τους δύο επιβαίνοντες του αυτοκινήτου που παρασύρθηκε από φουσκωμένο χείμαρρο λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει το χωριό Πλουτοχώρι του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων.

Άκαρπες έχουν αποβεί μέχρι στιγμής οι έρευνες των Πυροσβεστών, της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του ζευγαριού που επέβαινε στο αυτοκίνητο.

Στις έρευνες, το έργο των οποίων η ισχυρή βροχόπτωση καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο, επιχειρεί η Ομάδα Ορμητικών Νερών της 6ης ΕΜΑΚ με 4 άτομα και η Ο.Υ.Δ. με 4 δύτες της Μονάδας, ομάδα της 6ης ΕΜΟΔΕ με 7 άτομα, ενώ στο σημείο βρίσκεται και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Παρόντες στις έρευνες ήταν τόσο ο αντιπεριφερειαρχης Ηλείας Νίκος Κοροβέσης όσο και ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων Διονύσης Μπαλιούκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αγνοούμενοι είναι κάτοικοι του Πλουτοχωρίου ιδιαίτερα γνωστοί στην περιοχή τους.

Στο ίδιο σημείο έχει πλημμυρίσει η περιοχή, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει το χωριό, αλλά έχει γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας μέχρι να υποχωρήσουν τα νερά γεγονός που κάνει δύσκολη την προσέγγιση των οχημάτων Πυροσβεστικής και συνεργείων του Δήμου. Από την κακοκαιρία έχουν προκληθεί ζημιές στις αγροτικές περιουσίες των κατοίκων ενώ υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και σε άλλες υποδομές του Δήμου.

Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο ilialive.gr ανέφερε ότι γύρω στις 20:30 είδε το αυτοκίνητο να επιχειρεί να περάσει το γεφύρι και να παρασύρεται τελικά από το νερό ενώ κινδύνεψε στο ίδιο σημείο μια ακόμη γυναίκα αφού στην προσπάθειά της να περάσει το καλυμμένο με νερό γεφύρι, λίγο πριν της έσβησε η μηχανή του αυτοκινήτου της, γεγονός που αποδείχτηκε τελικά σωτήριο.

Δείτε φωτογραφίες από τις έρευνες

ploutoxori_3
ploutoxori_6
ploutoxori_7
ploutoxori_8
Visited 183 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση