Μεσολόγγι: Φίλος του κρεοπώλη o 36χρονος που συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία

Φίλος του 50χρονου κρεοπώλη που κατηγορείται για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου είναι ο 36χρονος άνδρας που συνελήφθη από την Αστυνομία στο Μεσολόγγι διότι προσπάθησε να πουλήσει αρχαία αντικείμενα, ιδιαίτερης αρχαιολογικής και εμπορικής αξίας.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία ένας 36χρονος Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος σύμφωνα με  πληροφορίες της «Ζούγκλας» είναι κολλητός φίλος του 50χρονου κρεοπώλη που κατηγορείται για τη δολοφονία του Μπάμπη.

Μάλιστα, ο ειδικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ανέφερε μιλώντας στη «Ζούγκλα» ότι είναι κολλητός φίλος του κρεοπώλη και είχαν συχνά κοινές εξόδους σε κέντρα διασκέδασης στο Μεσολόγγι και την Πάτρα.

Στο ερώτημα αν υπάρχει με οποιονδήποτε τρόπο εμπλοκή του στην υπόθεση του Μπάμπη Κούτσικου, ο Γιώργος Τσούκαλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «μέχρι στιγμής δε διαφαίνεται κάτι τέτοιο. Όμως, οι Αρχές κάνουν φύλλο και φτερό το τηλέφωνό του, για να εξακριβώσουν αν την επίμαχη χρονική περίοδο της δολοφονίας του Μπάμπη, μίλησε με τον κρεοπώλη».

Υπενθυμίζεται ότι, μετά από επιχείρηση του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνελήφθη στο Μεσολόγγι ο 36χρονος που κατηγορείται ότι κατείχε και επιχείρησε να πουλήσει, μέσω του Διαδικτύου, αρχαία αντικείμενα, ιδιαίτερης αρχαιολογικής και εμπορικής αξίας.

Τα αρχαία αντικείμενα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε αποθήκη στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της αρχαιολογικής νομοθεσίας και ειδικότερα για τα εξής:δεξιό τμήμα μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης
μαρμάρινη κεφαλή παιδιούκαι μαρμάρινο τμήμα επιστυλίου αναθηματικού ναΐσκου. Επιπλέον, βρέθηκε χάλκινη εικονιστική κεφαλή του ποιητή Ομήρου, η οποία χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

Ο δράστης, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του (κακουργηματικού χαρακτήρα), οδηγήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Visited 1.033 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση