Αγροτικά μπλόκα: Οι αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών

Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών προχώρησαν οι αγρότες της Θεσσαλονίκης- χωρις τρακτέρ- στο ύψος των Μαλγάρων που πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συνέλευση πάνω στην εθνική οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη πριν απο τα διόδια των Μαλγάρων.

Οι αγρότες από τις περιοχές των Κυμίνων, Μαλγάρων και της Χαλάστρας με περίπου 100 τρακτέρ βρίσκονται στον κόμβο των Μαλγάρων εδώ και έξι ημέρες διεκδικώντας μαζί με τους αγρότες όλης της χώρας άμεση λύση των αιτημάτων τους δηλαδή αφορολόγητο πετρέλαιο, 7 λεπτά την κιλοβατώρα, ενίσχυση για τα γεωργικά εφόδια, αποζημιώσεις στο 100% και μη εφαρμογή της νέας ΚΑΠ.

Οι αγρότες όπως είχαν σχεδιάσει συντασσόμενοι με τις χθεσινές αποφάσεις της σύσκεψης ολων των μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας αποφάσισαν να κάνουν τη συνέλευση τους πάνω στο οδόστρωμα χωρίς να βαλουν τα τρακτέρ προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινητοποιήσεις τους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις με μια κλούβα των ΜΑΤ ενώ διεκόπη η κυκλοφορία όλων των οχημάτων.

«Μας δινουν ψίχουλα. Ο πρωθυπουργός εχει πάρει πολλά περισσότερα από εμας από το ΦΠΑ και μας δίνει ψίχουλα» είπε στο Newsbomb.gr ο Κωνσταντίνος Ρούζιος.

Οι αγρότες πλέον δεν θέλουν διάλογο με τον πρωθυπουργό αλλά εδώ και τωρα λύσεις.
«Δεν θέλουμε ανοιχτό διάλογο θέλουμε λύσεις στα προβλήματα μας», ειπε ο αγρότης Κώστας Σέφης προσθέτοντας οτι «η δουλειά μας είναι να παράγουμε και δεν μας το επιτρέπουν».

Τέλος, σημειώνεται ότι η κυκλοφορία στην εθνική οδό έχει διακοπεί και γίνεται μέσω του Κλειδιου και της Αλεξάνδρειας.

newsbomb.gr

Visited 25 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση