ΣΥΡΙΖΑ – Όλγα Γεροβασίλη: «Κλειδώνει» η υποψηφιότητα της για την ηγεσία του κόμματος

Η Όλγα Γεροβασίλη είναι πολύ κοντά στο να είναι υποψήφια στην κούρσα διαδοχής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, έπειτα από πυρετό διαβουλέυσεων, ο οποίος είναι εν εξελίξει, η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ανήκει στο στενό κύκλο ανθρώπων του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, φέρει σεοβαρές πιθανότητες να είναι υποψήφια πρόεδρος.

Η κ. Γεροβασίλη είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων , με ήθος και μεστό πολιτικό λόγο, χωρίς τοξικότητα, και θεωρείται από πολλά στελέχη ότι μπορεί να εξασφαλίσει την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να οδηγήσει το κόμμα με προοπτικές στις Ευρωεκλογές.

Άλλωστε το αίτημα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών από τη Γεροβασίλη εκφράστηκε σήμερα ο πρωί από το στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας Κώστα Ζαχαριάδη.

Στην πλέον των 12 ετών κοινοβουλευτικής της σταδιοδρομίας η Όλγα Γεροβασίλη βρέθηκε από την αρχή στο πλάι του Αλέξη Τσίπρα και επί της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, από το 2015 έως τον Ιούλιο του 2019 ανέλαβε τα χαρτοφυλάκια του υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Σημειώνται πως τον Σεπτέμβριο του 2015 διετέλεσε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ με χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου και εκρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μετά την προκήρυξη εκλογών, δείτε βίντεο.

Σημειώνεται πως η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει την Κυριακή.

Στην προτροπή Κασσελάκη «βρείτε μου έναν αντίπαλο», απάντησε σήμερα το πρωί το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Κώστας Ζαχαριάδης ότι ασφαλώς και θα υπάρξει υποψηφιότητα, δείχνοντας την Όλγα Γεροβασίλη.

Αναλυτικότερα, στην ερώτηση, κατά τη συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, εαν υπάρχει κάποιο πρόσωπο που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη και αν η κ. Γεροβασίλη είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει και να παίξει ένα ρόλο την επόμενη ημέρα, το στέλεχος της Πολιτικής Γραμματεάς απάντησε: «Ναι σπεύδοντας να σημειώσει πως δεν υποδεικνύει τίποτα σε κανέναν, δείτε βίντεο.

Μετά τη χθεσινή παρέμβαση Τσίπρα, τα τηλέφωνα και οι οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών πήραν «φωτιά», καθώς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκαν πάμπολλες επαφές στελεχών.

Οι κρίσιμοι παράγοντες

Άνθρωποι που γνωρίζουν άριστα την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα, εστιάζουν σε συγκεκριμένους κρίσιμους παράγοντες, που εν πολλοίς θα κρίνουν προς τα που θα γύρει η πλάστιγγα σε αυτή τη μάχη.

Αρχικά, θα πρέπει να βρεθούν προ των ευθυνών τους όσοι τηρούσαν όλο αυτό το διάστημα επαμφοτερίζουσα στάση και κινούνταν παρασκηνιακά, αναμένοντας που θα «κάτσει» η εσωκομματική «μπίλια». Με απλά λόγια αναφέρεται σε πρόσωπα με μεγάλη επιρροή, όπως η Ρένα Δούρου και ο Νίκος Παππάς.

Διότι οι «κρυπτόμενοι» -όπως τους χαρακτηρίζει- θα πρέπει να εξηγήσουν και να φανερώσουν το πλαίσιο με το οποίο θα βγουν μπροστά, σε περίπτωση που αποφασίσουν να στηρίξουν τον Στέφανο Κασσελάκη. Γιατί θεωρείται δεδομένο πως ο νέος πρόεδρος θα κάνει εκστρατεία έχοντας ως «αντίπαλο» τον Αλέξη Τσίπρα, όχι τον -όποιον- υποψήφιο φτάσει απέναντι του.

Στο στόχαστρο των «κασσελίστας» ο Τσίπρας

«Φαίνεται ότι ο Τσίπρας αποφάσισε να γίνει από Αλέξης, Αλέκος και να μοιάσει στον Αλαβάνο», είπε, χθες, στους διαδρόμους του κλειστού γυμναστηρίου Τάε Κβο Ντο, πρόσωπο που βρίσκεται πολύ κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη – ασχέτως αν εκείνος βρίσκονταν στο ΠΑΣΟΚ, την εποχή που συγκρούστηκαν οι δύο πρώην πρόεδροι του Συνασπισμού.

Η παραπάνω φράση είναι ξεκάθαρο ότι θα «φορεθεί» αρκετά από τα στελέχη που πλαισιώνουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -και προφανώς από τους «κασσελίστας»- το επόμενο κρίσιμο διάστημα. Στην προσπάθεια που θα καταβάλουν προκειμένου να κρατήσουν με «νύχια και με δόντια» τις «καρέκλες» που κάθονται τους τελευταίους μήνες, δεν θα διστάσουν ακόμα και να ξεκινήσουν μια προσπάθεια απαξίωσης του Αλέξη Τσίπρα, εκτιμούν στελέχη της νέας εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, όταν εκδηλώθηκε η «ανταρσία» της Όλγας Γεροβασίλη και των άλλων στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας, ορισμένοι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έλεγαν μέσα στο κτήριο της Κουμουνδούρου πως αν θέλει ο πρώην πρωθυπουργός να αντιπαρατεθεί με τον αρχηγό τους, ας κατέβει για υποψήφιος πρόεδρος, απέναντι του. Με περίσσια αλαζονεία. Διότι θεωρούσαν πως ο «ενορχηστρωτής» της «ανταρσίας», ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

Εντύπωση, επίσης, προκαλεί το σχόλιο μιας κυρίας, που υπογράφει ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, κάτω από την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα (το σχόλιο ήταν δημόσιο, κάτω από δημόσια ανάρτηση και τα στοιχεία της εν λόγω κυρίας βρίσκονται στη διάθεση μας, απλά δεν κρίνουμε σκόπιμο να τα δημοσιεύσουμε).

«Η θέση σου είναι δίπλα στα μέλη κ στη νέα ηγεσία. Μετά από έξι μήνες αποχής, η σωστή ώρα να τοποθετηθείς για όλους κ όλα είναι εδώ, στο συνέδριο, στο σπίτι μας. Όχι πολιτική από το πληκτρολόγιο κ εσύ. Έτσι θα τιμούσες τα χιλιάδες ανιδιοτελή μέλη που σε στήριζαν για τόσα χρόνια. Τακτικισμός μεθ’ υποδείξεων ξανά κ ξανά λέγεται αυτό. Από μένα είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ. Αλήθεια, έχεις κάνει την αυτοκριτική σου; Δε διαφαίνεται καθόλου. Δηλώνω περήφανη για τον Στέφανο Κασσελάκη», έγραψε.

«Μάχη» χωρίς αρχές

Γνωρίζουν πολύ καλά -και προετοιμάζονται γι αυτό- ότι όσοι σταθούν απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη και τα σχέδια διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, πως θα βιώσουν έναν σκληρό «πόλεμο λάσπης» από τους διαδικτυακούς οπαδούς της νέας ηγετικής ομάδας. Αντίστοιχο με εκείνον που βίωσε η Έφη Αχτσιόγλου και τα στελέχη που την στήριξαν κατά την προηγούμενη εσωκομματική αναμέτρηση.

Άλλωστε, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην εμπρηστική και διχαστική -όπως τη χαρακτηρίζουν πολλά στελέχη κόμματος- ομιλία του, προσπάθησε να «φανατίσει» τους οπαδούς του, που είχαν συρρεύσει στο φαληρικό στάδιο.

Τα στρατόπεδα

Τα «στρατόπεδα» έχουν αρχίσει να σχηματίζονται. Ρένα Δούρου, Νίνα Κασιμάτη, Θεοδώρα Τζάκρη, Βαγγέλης Αποστολάκης, Πέτρος Παππάς και Βασίλης Κόκκαλης, αναμένεται να στηρίξουν τον Στέφανο Κασσελάκη.

Από την άλλη πλευρά βρίσκεται ολόκληρη η «φρουρά Τσίπρα», δηλαδή οι Όλγα Γεροβασίλη, Χρήστος Σπίρτζης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιώργος Τσίπρας, Κατερίνα Νοτοπούλου και η πλευρά του Διονύση Τεμπονέρα.

Ερωτηματικό αποτελεί η στάση του Νίκου Παππά, που στην κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας πέταξε «σωσίβιο σωτηρίας» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ο οποίος με τον «αέρα» του φαβορί, δεν δείχνει να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη στήριξη του.

Το ίδιο ισχύει και για τον Παύλο Πολάκη, που έχει ψυχρανθεί αρκετά με τον Στέφανο Κασσελάκη, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την απουσία του στην ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια και τις απειλές για κυρώσεις εναντίον του, που παραμένουν στο τραπέζι.

Visited 27 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση