Εσωκομματικές κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή (10/3)-Οι υποψήφιοι για τη Νομαρχιακή Αιτωλοακαρνανίας

Την προσεχή Κυριακή ,10 Μαρτίου 2024, πραγματοποιούνται, οι αναβληθείσες λόγω Συνεδρίου, εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη Νομαρχιακών  Επιτροπών (29 μελής στην Αιτωλοακαρνανία) και Συντονιστικών Επιτροπών των Οργανώσεων Μελών. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα.

Οι εκλογές για την ανάδειξη Νομαρχιακής Επιτροπής, με βάση τις διατάξεις του Καταστατικού, γίνονται με τη συμμετοχή και την ψήφο όλων των μελών του κόμματος. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες έχουν γίνει μέλη ως τις 3 Φεβρουαρίου.

Τα μέλη θα ψηφίζουν αυτοπροσώπως πληρώνοντας εφάπαξ ποσό τουλάχιστον δύο ευρώ, που υποκαθιστά την συνδρομή και καθιστά τα μέλη οικονομικά ενήμερα.

Τέλος, τα μέλη θα προσέρχονται για να ψηφίσουν έχοντας αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Οι εκλογές για την ανάδειξη Νομαρχιακών Επιτροπών και Συντονιστικών Ο.Μ, στις οποίες με βάση τις διατάξεις του  Καταστατικού συμμετέχουν και ψηφίζουν όλα τα μέλη, θα πραγματοποιηθούν  στις  10 Μαρτίου 2024.

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με δικαίωμα ψήφου θεωρούνται όσοι έχουν γραφτεί στις Ο.Μ ή στον isyriza έως και την 3/2/2024, σύμφωνα και με την 1η εγκύκλιο της Κ.Ο.Ε.Σ (31-12-2023).

Κάθε Ο.Μ θα ορίσει εφορευτική επιτροπή που θα έχει την ευθύνη για τις εκλογές.
Η ψηφοφορία για α) εκλογή συντονιστικού ΟΜ και β) εκλογή ΝΕ πραγματοποιείται σε δυο διαφορετικές κάλπες. Για την κάθε μία από αυτές εκλέγεται ή ορίζεται συναινετικά ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τριμελής εφορευτική επιτροπή με ανώτερο αριθμό μελών τα πέντε. Τα μέλη που έχουν θέσει υποψηφιότητα μπορούν να συμμετέχουν στην εφορευτική επιτροπή της κάλπης όπου δεν είναι υποψήφια.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα ψηφίζουν αυτοπροσώπως πληρώνοντας εφάπαξ ποσό τουλάχιστον 2 ευρώ, που υποκαθιστά την συνδρομή και καθιστά τα μέλη οικονομικά ενήμερα. Ταυτόχρονα θα δίνεται η δυνατότητα για επιπλέον οικονομική ενίσχυση στο κόμμα για όποια/ον το επιθυμεί και η εφορευτική επιτροπή καθώς και τα απερχόμενα όργανα θα πρέπει να λάβουν ειδική πρόνοια για αυτό.

Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται αυθημερόν και διαρκεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Σε περιπτώσεις που θα ζητηθεί παράταση, την σχετική απόφαση λαμβάνει η εφορευτική επιτροπή και ενημερώνει σχετικά το Οργανωτικό Γραφείο.

Στις Ο.Μ την ημέρα της ψηφοφορίας εκλέγονται τα συντονιστικά των Ο.Μ και η νέα ΝΕ. Για τα συντονιστικά των ΟΜ εφόσον οι υποψήφιοι δεν υπερβαίνουν τον αριθμό των μελών του Συντονιστικού η επιλογή μπορεί (και ενθαρρύνεται) να γίνει και συναινετικά.

Τα συντονιστικά των Ο.Μ αποτελούνται από 5 έως 11 μέλη αναλογικά με τον αριθμό μελών κάθε ΟΜ. Ο αριθμός αποφασίζεται από τη συνέλευση της ΟΜ ή με απόφαση N.E.

Οποιος συμμετάσχει στην ψηφοφορία  έχει τη  δυνατότητα να βάλει σταυρούς προτίμησης μέχρι το 30% του αριθμού των αντιπροσώπων που αντιστοιχεί στην  συγκεκριμένη Ο.Μ. Εάν ο αριθμός του 30% δεν είναι ακέραιος, μετατρέπεται πάντοτε στον μεγαλύτερο ακέραιο ανεξάρτητα από το δεκαδικό μέρος.

Για την εκλογή των οργάνων ισχύει υποχρεωτικά,  η ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων 50-50%.

Ενστάσεις από υποψηφίους υποβάλλονται εντός 24 ωρών από την λήξη της ψηφοφορίας. Την αμέσως επόμενη μέρα η εφορευτική επιτροπή κρίνει την ένσταση και ενημερώνει τον ενδιαφερόμενο υποψήφιο, αν αυτός διαφωνεί στέλνει αυθημερόν γραπτώς την ένστασή του στο Οργανωτικό Γραφείο.

Δίνεται η δυνατότητα να υποβληθεί υποψηφιότητα στο συντονιστικό Ο.Μ και στη Ν.Ε. Σε περίπτωση που υπάρξει εκλογή και στα δύο όργανα ,υποχρεωτικά το εκλεγμένο μέλος πρέπει να επιλέξει το ένα από τα δύο όργανα στο οποίο εκλέχτηκε.
Εάν μέλος της Κ.Ε θέλει να είναι υποψήφιο για την Ν.Ε ή συντονιστικό Ο.Μ, τότε θα πρέπει να παραιτηθεί μέχρι τις 5/3/2024.
Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η εύρεση μέλους στα μητρώα θα πρέπει να γίνει επικοινωνία της Εφορευτικής Επιτροπής με το Οργανωτικό Γραφείο.

Οι υποψήφιοι μπορούν να συνοδεύουν την υποψήφιοτητά τους με ένα σύντομο βιογραφικό το οποίο θα πρέπει να αποστείλουν στο κόμμα, τοπικά ή και κεντρικά, ώστε να κοινοποιηθούν κατόπιν μέσω των ΟΜ στα μέλη.

Οι υποψήφιοι για μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας 

ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ ΑΛΕΞΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΙΝΙΑΔΕΣ
ΓΕΡΟΥΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΖΕΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΚΑΖΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ
ΚΑΛΙΑΚΜΑΝΗ ΙΩΑΝΝΑ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΚΑΠΛΑΝΙΔΗΣ ΔΑΝΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ
ΚΡΑΒΑΡΙΤΗ ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΚΟΚΚΙΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΚΟΣΥΦΑΣ ΘΥΜΙΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΚΡΙΚΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΣΤΑΚΟΣ
ΛΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΛΑΖΑΡΗ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΩ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΜΑΝΔΕΛΟΣ ΠΑΝΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΜΙΚΡΟΒΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
ΜΟΛΩΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ
ΜΠΑΔΑ ΔΩΡΑ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ ΠΟΛΥΚΡΗΤΗ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ
ΜΥΛΩΝΙΔΗΣ ΘΥΜΙΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑ
ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ
ΝΟΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΡΑΒΟΛΑ
ΞΕΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗ
ΠΑΒΕΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΘΑΝΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΘΑ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΠΑΣΤΡΟΥΜΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΡΑΠΤΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΟΡ. ΒΑΛΤΟΣ
ΡΗΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΤΟΥΝΑ
ΤΑΦΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ ΒΑΛΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΤΣΟΜΠΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ
ΤΣΟΥΓΚΡΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΤΣΟΥΚΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ
ΤΣΟΥΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΡΜΟ
ΥΦΑΝΤΗ ΡΟΥΛΗ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΧΑΣΑΠΑΚΗΣ ΠΑΝΟΣ ΘΕΡΜΟ
ΧΥΤΗΡΗ ΔΑΡΕΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΨΕΙΜΑΔΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ

agrinionews.gr

Visited 119 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση