Στα χέρια της ΕΛΑΣ Αντιδήμαρχος – Ερευνάται η εμπλοκή του σε εμπρησμό

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής για τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης, 12 Μαρτίου, στη θέση «Φοινικόδασος», που ανήκει στον Δήμο Λαυρεωτικής, και οφείλεται σε εμπρησμό από αμέλεια.

Οι Αρχές εντόπισαν τον αντιδήμαρχο και τον προσήγαγαν και πλέον τον παραδίδουν στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, που έχει αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση.

Δήμαρχος: Δεν έβαλε τη φωτιά αξιωματούχος του δήμου

Από την πλευρά του, πάντως, ο δήμαρχος, έπειτα από τη διάσταση που πήρε το θέμα εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και διέψευσε ότι ο αντιδήμαρχος έβαλε τη φωτιά.

Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος υποστήριξε: «Έγινε ελεγχόμενη καύση ξύλων και με άδεια της Πυροσβεστικής σε παλιό γήπεδο και όταν ξέφυγε λόγω του Νοτιά, αντιμετωπίστηκε άμεσα».

Μάλιστα εξήγησε ότι «ούτε εμπρησμός είναι, ούτε αναζητείται κανένας , δεν γνωρίζω πως προέκυψε η είδηση. Ήταν παρών αντιδήμαρχος, όταν ξέφυγε η φωτιά έγινε η πρώτη αντιμετώπιση και μετά ανέλαβε η Πυροσβεστική. Από το πρωί καίγαμε και η φωτιά ξέφυγε το μεσημέρι».

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Η Πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως είχε ταυτοποιηθεί το πρόσωπο που βρισκόταν πίσω από τη φωτιά που ξέσπασε χθες σε χορτολιβαδική έκταση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Μετά από επισταμένη έρευνα υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε συνεργασία με το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Λαυρίου, όσον αφορά τις συνθήκες και τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα, Τρίτη, 12 Μαρτίου και Ω/13:21, σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, στη θέση «Φοινικόδασος», ιδιοκτησίας δήμου Λαυρεωτικής, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, κάτοικος Λαυρίου. Για τον λόγο αυτόν εκδόθηκε σχετικό δελτίο αναζήτησης και σύλληψής του από την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Σημειώνεται ότι ο υπαίθριος χώρος βρίσκεται πλησίον σχολικού συγκροτήματος (ΕΠΑΛ Λαυρίου), με πλήρη δραστηριότητα την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς», δείτε βίντεο.

Πηγή: newsbomb.gr

Visited 672 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση