Το Μουσείο Άλατος επιλέχθηκε ως υποψήφιο Ευρωπαϊκό Μουσείο της χρονιάς 2024

Μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις για τα μουσεία της Ευρώπης διεκδικεί το Μουσείο Άλατος αφού ήδη η υποψηφιότητά του πέρασε στην τελική φάση.


Ο τίτλος «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2024» European Museum of the Year Award (EMYA) έχει θεσμοθετηθεί από το Φόρουμ των Ευρωπαϊκών Μουσείων-European Museum Forum (ΕΜF) και τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης.


Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις, που απονέμεται κάθε χρόνο σε πρωτοποριακά Μουσεία νέας γενιάς και σε μουσεία που ιδρύθηκαν ή προχώρησαν την τελευταία πενταετία σε εκτεταμένη ανανέωση, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν ουσιωδώς στην ενίσχυση και πρόοδο της κοινωνίας και στην προσέλκυση επισκεπτών μέσω καινοτόμων, δημιουργικών και εξωστρεφών προσεγγίσεων.


Το Μουσείο Άλατος και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων είναι τα μοναδικά από την Ελλάδα Μουσεία που διεκδικούν, μαζί με άλλα σαράντα οκτώ από όλη την Ευρώπη, την εξαιρετικά σημαντική και άκρως τιμητική αυτή διάκριση για το 2024.


Και μόνο η επιλογή της υποψηφιότητας του Μουσείου Άλατος, του πρώτου και μοναδικού στο είδος του στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη από πλευράς πολυποικιλότητας πληροφοριών και εκθεμάτων, συνιστά ήδη μία μεγάλη διάκριση και τιμή καθώς την υποψηφιότητα συμμετοχής διεκδίκησαν εκατοντάδες μουσεία από όλη την Γηραιά Ήπειρο.


Η ανακήρυξη του νικητή θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Portimao της Πορτογαλίας από 1 έως 4 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του European Museum Forum.

Visited 163 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση