Σταρακά: Κουραστήκαμε να ζητάμε το αυτονόητο! – Τα δικαστήρια Μεσολογγίου και Αγρινίου να παραμείνουν ως έχουν

Με αφορμή τελευταίες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση αποφάσισε την ίδρυση κεντρικού Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας με έδρα το Αγρίνιο και την κατάργηση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου στο πλαίσιο του νέου δικαστικού χάρτη της χώρας, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Χριστίνα Σταρακά προέβη στην εξής δήλωση:


«Η κυβέρνηση, μετά την ισοπέδωση της Παιδείας και της Υγείας προχωράει ακάθεκτη και στη Δικαιοσύνη. Στο πλαίσιο αναμόρφωσης των δικαστικών δομών της χώρας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να οδηγήσει σε ξαφνικό θάνατο το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, περιφρονώντας τις ανησυχίες και τις αγωνίες του λαού της πόλης και των θεσμικών φορέων του.


Παρόλο που η απόφαση για τη διατήρηση του Πρωτοδικείου Αγρινίου είναι ορθή και καλοδεχούμενη, μιας και βρίσκεται στη μεγαλύτερη πόλη του νομού που αποτελεί και έδρα του Εφετείου, παλεύουμε και ζητάμε το αυτονόητο, να διατηρηθούν τα Πρωτοδικεία και στις 2 πόλεις ως έχουν. Η ιστορική και πολυπληθής Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, η μεγαλύτερη σε έκταση Περιφερειακή Ενότητα της Ελλάδας, όχι μόνο το έχει ανάγκη, αλλά επιβάλλει και αύξηση της χρηματοδότησης, καθώς οι ελλείψεις σε βασικές υποδομές και σε προσωπικό είναι πολλές και σημαντικές.

Αντίθετα η κατάργηση κρίσιμων υπηρεσιών θα επηρεάσει αρνητικά ολόκληρο τον πληθυσμό της περιοχής, καθώς όχι μόνο θα επωμιστούν το κόστος μετακινήσεων για να εξυπηρετηθούν σε άλλη πόλη, αλλά θα βιώσουν και αναπόφευκτες καθυστερήσεις από το υπερφορτωμένο πρόγραμμα ενός Πρωτοδικείου που θα ασχολείται με τις υποθέσεις όλου του νομού. Αυτό θα έχει ως συνέπεια η πρόσβαση στη Δικαιοσύνη να γίνει δυσχερέστερη και ακριβότερη για τους πολίτες.


Οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού, που έβγαιναν και μας έλεγαν ότι διατηρούνται τα δικαστήρια της Αιτωλοακαρνανίας, να πάρουν τώρα θέση! Δεν είναι δυνατόν να κρύβονται τέτοιες κρίσιμες για όλους στιγμές! «Αιδώς Αργείοι»!


Η επικείμενη κυβερνητική απόφαση είναι άδικη και καταστρεπτική για τους πολίτες, δημιουργώντας αχρείαστο ανταγωνισμό μεταξύ Αγρινίου και Μεσολογγίου. Πρέπει άμεσα να παρθεί πίσω, σε διαφορετική περίπτωση οι κάτοικοι, οι φορείς και οι τοπικές κοινωνίες θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους απέναντι στις επιλογές της κυβέρνησης».

Visited 79 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση