Αχαΐα: Πρόστιμα-φωτιά σε παραλιακές επιχειρήσεις για αυθαιρεσίες – Σε 48 ώρες θα αφαιρείται η άδεια – Έλεγχοι ακόμη και με drone

Πρόστιμα που μπορεί να ξεπεράσουν τα 10.000 ευρώ και ‘λουκέτο’ μέσα σε 48 ώρες περιλαμβάνει ο νέος νόμος για τις αυθαιρεσίες επιχειρήσεων στην παραλιακή ζώνη της Αχαΐας που θα κάνουν παράνομη χρήση αιγιαλού και παραλίας με ομπρέλες και τραπεζοκαθίσματα.

Θα μετρούν τον… πόντο
Όποιος θελήσει να βάλει το… πόδι του στη θάλασσα από καρέκλα και ξαπλώστρα θα έχει να κάνει με τους εργαζομένους και τους επιχειρηματίες οι οποίοι θα έχουν φέτος μισθώσει νόμιμα αιγιαλό από την Κτηματική. Αυτό γιατί, αν κάποιος «επεκτείνει» την άδεια, είτε ο ίδιος, είτε ο πελάτης, κινδυνεύει επίσης με τσουχτερό πρόστιμο αλλά και πιθανή αφαίρεση αδείας και ταμειακής!


Επιχείρηση η οποία διαθέτει νόμιμη άδεια για 100 τ.μ. και εντοπιστεί να έχει επεκταθεί κατά 30 τ.μ., στην Πάτρα θα έχει πρόστιμο 1.200 ευρώ και στην Αιγιάλεια 1.080 ευρώ και, σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο πάει, αντίστοιχα, στα 2.400 ευρώ και 2.160 ευρώ ενώ υπάρχει και η απειλή να χάσει την άδεια της!


Εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Αχαΐας χαρακτηρίζουν άδικη και παράλογη την οριζόντια αντιμετώπιση του νέου νομικού πλαισίου για όλες τις παραλίες, ανεξάρτητα αν ανήκουν στην Στερεά Ελλάδα ή τη νησιωτική χώρα, ανεξάρτητα της μορφολογίας, της έκτασής τους και της επισκεψιμότητας.

Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ

Visited 21 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση