Θετικά νέα για τα μουσεία στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου – 1.4 εκ ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών

Πράσινο φως για έργα στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου από το Υπουργείο εσωτερικών για έργα στα μουσεία του Δήμου ύψους 1.400.000 εκ. ευρώ.

Ο συνεχής αγώνας και οι πιέσεις που ασκεί ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος προς την Κυβέρνηση απέφερε καρπούς και σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουν έργα αποκατάστασης στα εξής μουσεία: Δημοτική Πινακοθήκη Μεσολογγίου, Μουσείο Κωστή Παλαμά, Μουσείο Βάσως Κατράκη.

Δείτε την ανάρτηση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Σπ. Διαμαντόπουλου:

🔹Από τον Γενάρη είχα συχνή και άμεση επαφή με τον Υπουργό κ. Λιβάνιο για το Μουσείο της Βασως Κατράκη στο Αιτωλικό σε αγαστή συνεργασία βεβαίως με την οικογένεια της χαράκτριας κα Μαριάνα Κατράκη.

🔹Ταυτόχρονα και ενόψει του 2026, έθεσα την κακή κατάσταση τόσο της Δημοτικής Πινακοθήκης, του μουσείου Κωστή Παλαμά και αλλα κτίρια, που πρέπει να ανακατασκευαστούν προκειμένου να μπορέσουμε σαν Δήμος να αναπτύξουμε τα Μουσεία μας.

🔹Το πολιτισμικό μας απόθεμα αποτελούσε και αποτελεί για εμάς κορυφαία προτεραιότητα.

👉 Εξού και η πρότασή μας για χρηματοδότηση 1,4εκ€.

👉 Σήμερα εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το Μουσείο της Βάσως Κατράκη, τη δημοτική πινακοθήκη και το μουσείο του Κωστή Παλαμά.

🔹Σε βαρύ κλίμα βεβαίως η χαρά μας μετριάζεται λόγω της επικείμενης υποβάθμισης του Πρωτοδικείου.

🔹Είναι όμως η δικαίωση των Αιτωλικιωτών, της οικογένειας Κατράκη και των Μεσολογγιτών που θα δουν στην πράξη, να αποκτά η ιστορική μας ταυτότητα τη σύγχρονη αξία που της αρμόζει.

🔹Εμείς πρέπει μέσα σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον να τρέξουμε τις απαιτούμενες μελέτες.

Visited 287 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση