Σε δίκη τον Ιούνιο οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» για εξαπάτηση εκλογέων

Στο εδώλιο του ποινικού δικαστηρίου θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου οι βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», όπως και ο έγκλειστος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, προκειμένου να δικαστούν για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων.

Η παραπομπή τους σε δίκη αποφασίστηκε μετά την παραγγελία της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, για άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους για το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος. Οι διώξεις σε βάρος των 13 συνολικά προσώπων ασκήθηκαν έπειτα από την ολοκλήρωση της έρευνας που είχε διενεργήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με αφορμή τις καταγγελίες που είχε κάνει από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας. Στις αναφορές του ο κ. Στίγκας έκανε λόγο για «Greek mafia» και εκβιασμούς στο κόμμα του, «φωτογραφίζοντας» τον Ηλία Κασιδιάρη.

Πιο αναλυτικά, η κατηγορία για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος αφορά σε 11 βουλευτές ενώ ως ηθικός αυτουργός στο παραπάνω αδίκημα, δηλαδή σε εξαπάτηση εκλογέων, διώκεται ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ακόμη για συνέργεια στο αδίκημα της παραπλάνησης κατηγορείται και ένας δικηγόρος, ο οποίος το βράδυ των εκλογών του περασμένου Ιουνίου διέθεσε το γραφείο του από όπου έγιναν οι πανηγυρικές δηλώσεις των «Σπαρτιατών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα που διενήργησε η κυρία Αδειλίνη, προέκυψε ότι o Ηλίας Κασιδιάρης ήταν στην ουσία ο πραγματικός ηγέτης των «Σπαρτιατών» και είχε συνεχείς επαφές μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές του παραπάνω κόμματος και ότι αυτός είχε αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη, κάτι που η νομοθεσία απαγορεύει.

Πηγή: protothema.gr

Visited 69 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση