Μεσολόγγι: Το μεγαλείο ψυχής της γνωστής και αξιαγάπητης οικογένειας του Δημήτρη

Η οικογένεια του 26χρονου, Δημήτρη Τσιλιμέκη ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή ΠΓΝΠ το Μ. Σάββατο μετά από επτά ημέρες νοσηλείας λόγω του σοβαρού τραυματισμού του σε τροχαίο το Σάββατο του Λαζάρου, στην Ελευθερίου Βενιζέλου και Εμπειρίκου, με μεγαλείο ψυχής αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του.

Ο Δημήτρης Τσιλιμέκης επέβαινε σε μηχανή φίλου του και επέστρεφαν από διασκέδαση, μέχρι που συνέβη το μοιραίο τροχαίο. Αρχικά διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας», όπου διαπιστώθηκε η κρισιμότητα της κατάστασής του. Διασωληνώθηκε και ακολούθως διακομίστηκε στο ΠΓΝΠ, όπου νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Πιο τυχερός στάθηκε ο φίλος του και οδηγός της μηχανής, καθώς τα τραύματά του ήταν πολύ ελαφρύτερα και έχει πάρει ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ο Δημήτρης Τσιλιμέκης ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό παιδί. Σπούδαζε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και παράλληλα εργαζόταν στον χώρο της εστίασης. Όσοι τον γνωρίζουν μιλούν για έναν σπουδαίο άνθρωπο, με εξαιρετικό και συγκροτημένο χαρακτήρα που σκόρπιζε γύρω του χαρά, αγάπη και δημιουργία.

Ήταν μοναχογιός του Χρήστου και της Χρυσούλας Τσιλιμέκη, γνωστής οικογενείας, καθώς ο πατέρας του Χρήστος ήταν επί σειρά ετών πρόεδρος του Συλλόγου Ευρυτάνων Πάτρας. Η μητέρα του κατάγεται από το Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, ενώ η αδελφή του Φωτεινή είναι ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου Αγράφων, ενώ έχει προσφέρει αντίστοιχες υπηρεσίες και στον πρώην δήμαρχο Μεσολογγίου Κ. Λύρο.

Όλες αυτές τις ημέρες στο πλευρό της οικογένειάς του βρίσκονται συγγενείς και φίλοι του Δημήτρη, που δεν σταματούσαν να μιλούν για τον σπάνιο χαρακτήρα του.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΛΗΨΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Μετά τις προβλεπόμενες διαδικασίες και τα αναγκαία ιατρικά τεστ, χθες έγινε η λήψη των οργάνων τα οποία παραδόθηκαν βάσει της λίστας του ΕΟΜ σε Πάτρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, έγινε λήψη της καρδιάς, του ήπαρ, του νεφρού και του κερατοειδούς που θα χαρίσουν ζωή σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη!

Πηγή: flamis.gr

Visited 650 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση