Τους 100.000 φτάνουν οι συνταξιούχοι που δήλωσαν ότι εργάζονται

Περίπου τις 100.000 φτάνουν οι συνταξιούχοι που δήλωσαν ότι εργάζονται, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, οι συνταξιούχοι έχουν το δικαίωμα να εργαστούν κανονικά, αν το επιθυμούν, «χωρίς καμία παρακράτηση στη σύνταξή τους και με την απόδοση ενός πόρου υπέρ ΕΦΚΑ, ύψους 10%, επί του μισθού.

Το μέτρο αυτό το έχουν υποδεχτεί θετικά ήδη σχεδόν 100.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι εργάζονται, απολαμβάνοντας υψηλότερο εισόδημα τώρα, αλλά και αργότερα, καθώς όταν αποφασίσουν να βγουν οριστικά στη σύνταξη, αυτή επανυπολογίζεται και είναι προσαυξημένη».

Σε ό,τι αφορά τη χορήγηση σύνταξης σε ασφαλισμένους που έχουν οφειλές προς τον ΕΦΚΑ, ο Πάνος Τσακλόγλου τόνισε ότι πρόκειται «για ένα μέτρο που δεν αφορά τους μισθωτούς, οι οποίοι λαμβάνουν κανονικά τη σύνταξή τους, ανεξάρτητα από την καταβολή των εισφορών από τους εργοδότες τους. Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, αυξάνεται από τις 20.000 ευρώ στις 30.000 ευρώ το όριο οφειλών, προκειμένου κάποιος να μπορεί να δικαιούται να λάβει σύνταξη (από 6.000 ευρώ σε 10.000 ευρώ για τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ).

Οι προϋποθέσεις για την ένταξη στην ευνοϊκή ρύθμιση είναι να μην υπάρχουν καταθέσεις που να ξεπερνούν τις 12.000 ευρώ και να έχουν πληρωθεί εισφορές για τουλάχιστον 20 χρόνια. Το 60% της σύνταξής τους θα παρακρατείται από τον ΕΦΚΑ, μέχρι η οφειλή να φτάσει στα παλαιά όρια και εν συνεχεία θα μπαίνουν, όπως και οι υπόλοιποι οφειλέτες, στις 60 δόσεις».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Visited 31 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply