Η διοίκηση του εμπορικού συλλόγου Μεσολογγίου επισκέφθηκε το Μουσείο Άλατος

Τα μέλη της διοίκησης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου επισκέφθηκαν το Μουσείο Άλατος την Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2024, πραγματοποιώντας συνάντηση με τον ιδρυτή του μουσείου κ. Νίκο Κορδόση.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Πασιόπουλος έδωσε και αυτοπροσώπως τα θερμά του συγχαρητήρια στον κ. Κορδόση και στην ομάδα εργαζομένων του Μουσείου Άλατος για την πανευρωπαϊκή διάκριση με την απονομή του βραβείου «Portimão Museum Prize for Welcoming, Inclusion and Belonging 2024» από το Φόρουμ των Ευρωπαϊκών Μουσείων, όπως και για τις πρόσφατες βραβεύσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ακαδημία Αθηνών.

Από την πλευρά του ο κ. Κορδόσης ευχαρίστησε τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο για την στήριξη και έκανε μία σύντομη αναφορά στο ιστορικό δημιουργίας του Μουσείου Άλατος έως τη σημερινή λειτουργία του στο ανακαινισμένο κτίριο όπου στεγάζεται, εντός των Αλυκών Τουρλίδας.

Στη συνέχεια τα μέλη της διοίκησης ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου, οι οποίοι περιλαμβάνουν πολλά και ενδιαφέροντα εκθέματα σχετικά με την ιστορία του άλατος στον τόπο μας και σε άλλες χώρες, τους τρόπους εξόρυξης και παραγωγής του, τις μαγειρικές, ιατρικές και άλλες χρήσεις του κλπ, μένοντας κατενθουσιασμένοι.

Στο κλείσιμο της επίσκεψης η διοίκηση ευχήθηκε στους συντελεστές του Μουσείου Άλατος να συνεχίσουν με την ίδια ζέση το πολύ σημαντικό έργο προσφοράς που επιτελούν, σε συνδυασμό με το Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος», προς την πόλη μας, τονίζοντας παράλληλα ότι ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου στηρίζει τις προσπάθειές τους και παραμένει δίπλα τους σε ό,τι χρειαστεί.

Visited 141 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply