Αιτωλοακαρνανία: Θύμα τηλεφωνικής απάτης μία ηλικιωμένη – Της απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό

Τηλεφωνική απάτη με θυμά μια ηλικιωμένη στο Νεοχώρι Μεσολογγίου.

Χθες 11 Ιουνίου, τις πρωινές ώρες συνέβη περιστατικό τηλεφωνικής απάτης στο Νεοχώρι. Οι δράστες, προσποιούμενοι ότι ήταν επείγουσα ανάγκη λόγω σοβαρού ατυχήματος συγγενικού προσώπου, κατάφεραν να εξαπατήσουν το θύμα, αποσπώντας του 5.000 ευρώ.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με το θύμα, ισχυριζόμενος ότι συγγενικό του πρόσωπο είχε εμπλακεί σε σοβαρό ατύχημα και χρειαζόταν άμεσα χρήματα για να καλυφθούν ιατρικά έξοδα. Το θύμα, πιστεύοντας τα λεγόμενα του δράστη, συμφώνησε να παραδώσει τα χρήματα.

Στην συνέχεια μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ο δράστης εμφανίστηκε στην οικία του θύματος και παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ. Αμέσως μετά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση χρησιμοποιώντας ΙΧ επιβατικό, που τα στοιχεία του οχήματος πιθανόν να έχουν ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, με τη βοήθεια υλικού από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Το Θύμα μόλις αντιλήφθηκε την απάτη μετέβη στο Α.Τ. Αιτωλικού όπου κατήγγειλε το περιστατικό. Οι δράστες αναζητούνται στα όρια του αυτοφώρου.

Visited 424 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply