Ανάπλαση του Κήπου των Ηρώων – Συντήρηση και αισθητική αναβάθμιση ενόψει της επετείου των 200 χρόνων (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Υπουργείο Πολιτισμού και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σχεδιάζουν ένα μεγάλο έργο ανάπλασης του Κήπου των Ηρώων στο Μεσολόγγι. Η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων, Ολυμπία Βικάτου, επισκέφθηκε την περιοχή και συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και άλλους αρμόδιους για να συζητήσουν το σχέδιο.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν τη συντήρηση των μνημείων, του Τύμβου των Ηρώων και του τείχους, την αντικατάσταση των πλακών πεζοδρομίου με κυβόλιθους, την παρέμβαση στα κράσπεδα, και τη σήμανση της συνέχειας του τείχους. Θα τοποθετηθούν πληροφοριακές πινακίδες και θα αξιοποιηθεί η κρήνη που αποκαλύφθηκε στο βόρειο μέρος του τείχους. Ο Δήμος Μεσολογγίου θα συντηρήσει τη μάντρα από την πλευρά του παλιού νοσοκομείου και θα αναλάβει τη φροντίδα των δέντρων.

Ο προϋπολογισμός του έργου θα οριστικοποιηθεί σύντομα και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια. Όλες οι παρεμβάσεις θα εγκριθούν από το Υπουργείο Πολιτισμού και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025, ενόψει της επετείου των 200 χρόνων από την Έξοδο του Μεσολογγίου το 2026.

Visited 72 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply