Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα με τις βαθμολογίες

Άνοιξε η πλατφόρμα https://results.it.minedu.gov.gr, όπου θα γίνει η ανάρτηση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, σε λίγη ώρα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδειάς, οι βαθμολογίες αναμένεται να είναι διαθέσιμες στο results.it.minedu.gov.gr στη 1 το μεσημέρι.

Πώς μπορείτε να δείτε τους βαθμούς

Τρεις διαφορετικοί τρόποι υπάρχουν για να δείτε την βαθμολογία:

  • Καταρχάς θα αναρτηθούν σε εκτυπωμένες καταστάσεις στα λύκεια της χώρας, με τους κωδικούς και τους βαθμούς των υποψηφίων.
  • Επίσης θα είναι διαθέσιμοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/
  • Παράλληλα θα σταλούν και γραπτά μηνύματα (sms) στο κινητό τηλέφωνο των υποψηφίων.

Σε περίπτωση που υποψήφιος μεταβεί στο σχολείο για να δει τους βαθμούς του, αλλά δεν έχει τον κωδικό του, οι Διευθυντές-Διευθύντριες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα γνωστοποιούν τα αποτελέσματα στον υποψήφιο με βάση τις αναλυτικές βαθμολογίες που τους έχουν αποσταλεί και περιλαμβάνουν τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.

Πώς θα γίνει η κατάθεση μηχανογραφικών

Αναγκαία είναι ωστόσο η απόκτηση προσωπικού κωδικού ασφαλείας μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουνίου, για την υποβολή μηχανογραφικών.

Όσοι θέλουν να καταθέσουν μηχανογραφικό για τα πανεπιστήμια αλλά και τα ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) πρέπει να απευθυνθούν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας (password), με τον οποίο μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών θα μπορούν να προχωρήσουν στην επεξεργασία και υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου κατόπιν νεότερης εγκυκλίου.

Να σημειωθεί ότι ο κωδικός είναι αναγκαίος και για τα δύο μηχανογραφικά δελτία, δηλαδή για τα πανεπιστήμια αλλά και τα ΣΑΕΚ, και οι υποψήφιοι πρέπει να θυμούνται ότι μπορούν να καταθέσουν και τα δύο μηχανογραφικά αλλά δεν μπορούν να φοιτήσουν και σε πανεπιστήμιο και σε ΣΑΕΚ, επομένω όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα θα πρέπει να κάνουν την σχετική επιλογή.

Ο υποψήφιος θα μπορεί εντός Ιουλίου, με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) μέσω διαδικτύου να επεξεργαστεί και να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του δελτίο (Μ.Δ. ή/και Π.Μ.Δ.) σε συγκεκριμένη προθεσμία. Στην ίδια ηλεκτρονική εφαρμογή θα παρέχονται στους υποψηφίους αναλυτικές οδηγίες χρήσης και υποβολής του μηχανογραφικού, χρήσιμοι σύνδεσμοι, στατιστικά και βάσεις εισαγωγής παλαιότερων ετών.

Εντός Ιουλίου και σε συγκεκριμένη προθεσμία που θα ανακοινωθεί αργότερα, οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο από οποιονδήποτε Η/Υ που έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, χωρίς υποχρεωτικά τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Για όσους υποψηφίους που, για οποιονδήποτε λόγο, επιλέξουν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στο Λύκειό τους, θα πρέπει να τους παρέχεται η δυνατότητα χρήσης των Η/Υ του Λυκείου, η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο και οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή ζητήσουν από τους καθηγητές τους.

newsbomb.gr

Visited 151 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply