ΠΑΤΡΑ: Πα-τέρας βίαζε την κόρη και χτυπούσε τον γιο και την γυναίκα του

Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης (είτε σωματικής, είτε σεξουαλικής ή και τα δύο μαζί) δεν είναι μόνο ότι έχουν αυξηθεί και έχουν πάρει μορφή «βροχής» στο προσκήνιο της ενημέρωσης, είναι ότι πλέον γίνονται καθημερινότητα, σοκάροντας με τη φρικαλεότητα που εμπεριέχουν τέτοιες πράξεις.

Πίσω από αυτά κρύβονται οικογενειακές τραγωδίες και άνθρωποι – θύματα αυτών των συμπεριφορών που δύσκολα θα μπορέσουν τα επόμενα χρόνια, ίσως και τις επόμενες δεκαετίες, να ξεπεράσουν τις πληγές που τους έχουν δημιουργηθεί και να κατορθώσουν να βρουν την γαλήνη και την ψυχική τους ηρεμία.

Μια τέτοια οικογενειακή τραγωδία, με σωματική και σεξουαλική κακοποίηση, εκδικάστηκε στις αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου της Πάτρας και συγκεκριμένα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείων Πατρών, με πρωταγωνιστή έναν 55χρονο πατέρα από την Ηλεία και θύματα όλα τα μέλη της οικογένειας του. Τη σύζυγο του, την κόρη του και τον γιο του.

Βίαζε επί ένα έτος την κόρη του

Ο 55χρονος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε προχωρήσει σε σεξουαλική κακοποίηση το 2018 εις βάρος της 16χρονης τότε κόρης του. Ο εφιάλτης της κοπέλας, η κακοποίηση της δηλαδή από τον ίδιο τον πατέρα της, κράτησε ένα έτος και όπως ήταν λογικό άφησε σημάδια στον ψυχισμό της.

Η οικογένεια ζούσε στην Πάτρα, έχοντας δύο παιδιά (ένα μεγαλύτερο αγόρι και ένα κορίτσι), έναν πατέρα βίαιο και μια μητέρα με ψυχολογικά προβλήματα από την βάναυση συμπεριφορά του συζύγου της, αλλά και μια ελαφρά νοητική στέρηση κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα, σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας Γιώργο Κουκούλη, να μην μπορεί να είναι σε θέση να αντιληφθεί τι συνέβαινε στο ίδιο της το σπίτι.

Ο γιος το.. έσκασε από το σπίτι

Ο πατέρας, σύμφωνα με τον έμπειρο πατρινό νομικό, είχε πάντοτε μια βάναυση συμπεριφορά και ασκούσε επί σειρά ετών σωματική κακοποίηση στην ανήλικη κόρη του έως ότου αυτή ήταν 15 ετών.

Όταν έφτασε στα 16 η σωματική κακοποίηση έγινε σεξουαλική, ενώ με βάση πάντα το κατηγορητήριο ο πατέρας ασκούσε σωματική βία τόσο στη μητέρα, όσο και στον κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο αδελφό της κοπέλας.

Μάλιστα ο αδελφός, λόγω του όλα όσα συνέβαιναν μέσα στο σπίτι τους, αναγκάστηκε από ένα σημείο και μετά να αποδράσει από το σπίτι του και να πάει να μείνει στη γιαγιά του, στη μάνα δηλαδή της μητέρας του, για να σωθεί από την βία και την αγριότητα του ίδιου του πατέρα.

Ποινή φυλάκισης 7,5 ετών

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε β’ βαθμό και το δικαστήριο αποφάσισε ποινή φυλάκισης 7,5 ετών στον πατέρα, για την κατηγορία της ασέλγειας εις βάρος ανηλίκου, για την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας της.

Αντίθετα παρέγραψε τις κατηγορίες για απειλές, χειροδικίες και ύβρεις που είχαν ασκηθεί εις βάρος του πατέρα από τα μέλη της οικογένειας του λόγω του ότι πέρασε μια οχταετία από τότε που είχαν γίνει τα συμβάντα.

Ο πατέρας οδηγήθηκε εκ νέου στις φυλακές, ενώ το δικαστήριο έτσι δικαίωσε την κοπέλα και την οικογένεια της που είχαν το θάρρος να «σπάσουν» τη σιωπή τους και να καταγγείλουν στην ελληνική δικαιοσύνη τα όσα συνέβαιναν μέσα στο σπίτι τους από τον ίδιο τους τον πατέρα.

Πηγή: flamis.gr

Visited 195 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply