Η διαδικασία παραγωγής αλατιού αρχίζει τον Μάρτιο και ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε η συγκομιδή του αλατιού στην μεγάλη Αλυκή του Μεσολογγίου αναμένεται να ολοκληρωθεί εώς το τέλος Οκτωβρίου όπως κάθε χρόνο.
Ο λευκός “χρυσός” της λιμνοθάλασσας του Αιτωλικού – Μεσολογγίου καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της πανελλήνιας παραγωγής και αποτελεί ένα από τα εξαγώγιμα προϊόντα της περιοχής.
Στις αλυκές Μεσολογγίου – Αιτωλικού το αλάτι συλλέγεται και συγκεντρώνεται ολόλευκο και καθαρό σε μικρούς σωρούς. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της πλύσεως, μεταφέρεται με την βοήθεια μεταφορικής ταινίας στις υπαίθριες αποθήκες σχηματίζοντας μεγάλους σωρούς αλατιού.
Πρόκειται για ένα μοναδικό θέαμα που εντυπωσιάζει και εκπλήσσει τους περαστικούς με αρκετό κόσμο ακόμη και από το εξωτερικό να επισκέπτονται τις αλυκές για να δουν από κοντά την διαδικασία συγκομιδής.
Ρεπορτάζ: Βασίλης Δελημάρης