Προσλήψεις 202 αναπληρωτών εκπαιδευτικών – Παρουσιάζονται έως τις 25 Σεπτεμβρίου


Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρόσληψη 202 εκπαιδευτικών ως προσωρινών αναπληρωτών για το διδακτικό έτος 2026-2027.

Οι προσλήψεις αφορούν την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τόσο στη Γενική Εκπαίδευση όσο και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, προσλαμβάνονται 25 εκπαιδευτικοί για την Ειδική Αγωγή και 29 για τη Γενική Εκπαίδευση.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οι θέσεις κατανέμονται ως εξής: 37 στην Ειδική Αγωγή, 107 στη Γενική Εκπαίδευση και 4 σε Μουσικά Σχολεία για μουσικές ειδικεύσεις.

Οι προσλήψεις καλύπτουν λειτουργικά κενά που προέκυψαν από μη αναλήψεις ή παραιτήσεις ήδη προσληφθέντων αναπληρωτών.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Πέμπτη 24 έως την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026.

Για τη διαδικασία τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ενημερωθούν από τις οικείες διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Πηγή: Πρώτο Θέμα