Καρπός ΜεσολόγγιΚαρπός Μεσολόγγι

Νέο μήνυμα Ζελένσκι: Ματαιώθηκαν τα «ύπουλα» σχέδια της Ρωσίας

Messolonghi Voice
2 λεπτά ανάγνωσης

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε σήμερα ικανοποίηση του διότι ματαιώθηκαν τα «ύπουλα» σχέδια της Ρωσίας, που εισέβαλε στη χώρα του, και την υπερηφάνειά του για την «ηρωική» αντίσταση των Ουκρανών.

«Το έθνος μας ματαίωσε τα σχέδια του εχθρού μέσα σε μια εβδομάδα. Σχέδια γραμμένα εδώ και χρόνια: ύπουλα, γεμάτα μίσος για τη χώρα μας, για τον λαό μας», ανέφερε ο κ. Ζελένσκι σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στην πλατφόρμα Telegram.

Είπε ακόμη ότι «θαυμάζει ειλικρινά τους ηρωικούς κατοίκους» πόλεων που αντιστέκονται στις ρωσικές δυνάμεις και εμποδίζουν την προέλασή τους καθώς η εισβολή μπαίνει στην όγδοη ημέρα της.

Διαβεβαίωσε ότι κάπου 9.000 ρώσοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί μέσα σε μία εβδομάδα. Ο αριθμός αυτός είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί με ανεξάρτητο τρόπο.

- Advertisement -

Η Μόσχα από τη δική της πλευρά ανακοίνωσε χθες Τετάρτη τον πρώτο απολογισμό των απωλειών που υπέστη ο ρωσικός στρατός κατά τη διάρκεια της επίθεσής του στην Ουκρανία. Έκανε λόγο για 498 νεκρούς στρατιωτικούς και άλλους 1.597 τραυματίες.

Μέσω Twitter, ο κ. Ζελένσκι ανέφερε επίσης ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό και τον ευχαρίστησε για τις κυρώσεις που επέβαλε η Οτάβα σε βάρος της Μόσχας, παροτρύνοντάς τον να προχωρήσει και σε άλλες.

Ακόμη, γνωστοποίησε πως συζήτησε με τον πρόεδρο του Καζακστάν, τον Κάσιμ Γιομάρτ Τοκάγεφ, σύμμαχο της Μόσχας, και ότι συμφώνησαν να «συνεργαστούν σε ανθρωπιστικά ζητήματα».

ΠΗΓΗ: real.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Σχολιάστε
Messolonghi Voice
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.