Καρπός ΜεσολόγγιΚαρπός Μεσολόγγι

Έκτακτο επίδομα καλοκαιριού 200 ευρώ υπό έναν όρο: Ποιους αφορά

Messolonghi Voice
2 λεπτά ανάγνωσης

Τι εξετάζει η κυβέρνηση

  • Απαντήσεις για το ενδεχόμενο να δοθεί νέο έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το καλοκαίρι, στο μοντέλο που μοιράστηκε το «Δώρο Πάσχα» τον περασμένο Απρίλιο, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια που κυκλοφορούν ήδη από τον Μάιο, ο κ. Οικονόμου δεν απέκλεισε την πιθανότητα τελικά να ξαναδοθούν χρήματα στους πιο ευάλωτους.

Πασιόπουλος ΑΕΒΕ

ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε.

Εμπόριο εμφιαλωμένων νερών & βιοτεχνία παγοκύβων

📞 697 488 8881

✉️ j.pasiopoulos@gmail.com

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι αυτό θα γίνει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

«Αυτές οι κατηγορίες ενισχύθηκαν τις ημέρες του Πάσχα. Το σύνολο της κοινωνίας και οι πιο ευάλωτοι και η μεσαία τάξη είναι στο ενδιαφέρον της κυβέρνησης. Εάν τα έσοδα και η εκτέλεση του προϋπολογισμού το επιτρέψει, εδώ είμαστε για να το εξετάσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Καλοκαιρινός «μποναμάς»

Όπως έγραφε τη Δευτέρα ο Οικονομικός Ταχυδρόμος, στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου βρίσκεται η νέα επιταγή ακρίβειας που εξετάζεται να χορηγηθεί στα ευάλωτα νοικοκυριά στα πρότυπα του μοντέλου που ακολουθήθηκε το Πάσχα.

- Advertisement -

Το «παράθυρο» έχει αφήσει ήδη  ανοιχτό ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και, εάν εξασφαλιστεί ο δημοσιονομικός χώρος, τότε τα χρήματα θα μοιραστούν στους δικαιούχους μέσα στον Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι το Πάσχα έκτακτο «Δώρο» χορηγήθηκε σε:

  • 676.735 χαμηλοσυνταξιούχους οι οποίοι πήραν  200 ευρώ.
  • 625.000 οικογένειες με παιδιά που έλαβαν μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού.
  • 241.281 δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που εισέπραξαν διπλή δόση εισοδήματος.
  • 166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα τα οποία είχαν λάβει 200 ευρώ.
  • 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες οι οποίοι έλαβαν οικονομική ενίσχυση  200 ευρώ.

ΠΗΓΗ: in.gr

Ετικέτες:
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Σχολιάστε