FIFA: Η ΕΠΟ αποσύρει τη στήριξη Ινφαντίνο – Σε απομόνωση ο πρόεδρος λόγω σκανδάλων

Σύμφωνα με δημοσίευμα του tempo24.news, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) προχώρησε σε μία κίνηση που προκάλεσε αίσθηση στον διεθνή αθλητικό χώρο. Με επιστολή της προς τη FIFA, η ΕΠΟ ενημέρωσε επισήμως ότι αποσύρει την υποστήριξή της προς τον Τζάνι Ινφαντίνο, ενόψει των εκλογών για την προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας για τη θητεία 2027-2031.
Η απόφαση αυτή έρχεται σε μία περίοδο που ο Ινφαντίνο βρίσκεται αντιμέτωπος με έντονες αντιδράσεις από πολλές πλευρές. Το σχέδιό του για την πώληση μεριδίων του Μουντιάλ σε ιδιώτες, αν και τελικά δεν προχώρησε, υπήρξε η αφορμή για να τεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Η UEFA βρίσκεται ήδη σε ανοιχτή σύγκρουση μαζί του, ενώ σωρεία ομοσπονδιών, ανάμεσά τους και η ΕΠΟ, αποσύρουν μία προς μία τη στήριξή τους.
Ο κλονισμός της θέσης του Ινφαντίνο επιτείνεται από τις τελευταίες εξελίξεις. Το σκάνδαλο με τον παίκτη Μπαλογκάν κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, όπου ο Ινφαντίνο φέρεται να είχε επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ με αποτέλεσμα την αντικανονική άρση της τιμωρίας του Αμερικανού ποδοσφαιριστή, έχει προκαλέσει σοβαρά ερωτήματα.
Η πρωτοβουλία του προέδρου της FIFA να δημιουργήσει μια νέα εμπορική εταιρεία με τη συμμετοχή ιδιωτών συνδεδεμένων με τον Αμερικανό πρόεδρο, υπήρξε η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, οι σύμμαχοι του Ινφαντίνο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο πλέον μετρούνται στα δάχτυλα, και το κλίμα δείχνει εξαιρετικά δύσκολο για την επανεκλογή του.








