Χρήστος Στυλιανίδης: Ανακοινώθηκε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας – Υφυπουργός ο Ευάγγελος Τουρνάς

Χρήστος Στυλιανίδης, ο νέος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Ευάγγελος Τουρνάς ο υφυπουργός του.

Ο Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ανακοίνωσε το όνομα του νέου υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του υφυπουργού του.

Όπως σας είχε ενημερώσει το Newsbomb.gr από την Κυριακή, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας είναι ο Χρήστος Στυλιανίδης και ο υφυπουργός του είναι ο Ευάγγελος Τουρνάς.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου η ορκωμοσία των δύο υπουργών θα γίνει την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί. Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Στυλιανίδης σε ειδική τελετή θα λάβει την ελληνική ιθαγένεια.

Λίγα λεπτά μετά τις ανακοινώσεις του Γιάννη Οικονόμου για τη νέα ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς ευχαρίστησαν τον πρωθυπουργό για την τιμητική πρόταση που τους έκανε.

«Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμητική πρόταση να αναλάβω Υπουργός στο νεοσύστατο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας. Την αποδέχτηκα με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων & προσδοκιών. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μας έχουν ξεπεράσει και πρέπει να επιταχύνουμε τις μεγάλες αλλαγές χωρίς καθυστέρηση. Η πρόληψη και η ετοιμότητα απέναντι στις φυσικές καταστροφές είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε», δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Από την πλευρά του ο κ. Τουρνάς δήλωσε: Η ανάθεση της θέσης του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί προσωπική τιμή και συλλογικό στοίχημα. Γιατί έχουμε μπροστά μας την ενδυνάμωση του Πυροσβεστικού Σώματος. Με έμφαση στην πληρέστερη προετοιμασία και στόχο τη μεγαλύτερη πρόληψη για την αντιμετώπιση των φαινομένων στις δύσκολες συνθήκες του καιρού μας. Μια πρόκληση στην οποία κανείς δεν περισσεύει. Ευχαριστώ τον κύριο Πρωθυπουργό για την τιμή και την εμπιστοσύνη.

Ο κ. Στυλιανίδης είναι Ελληνοκύπριος πολιτικός και Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων. Θεωρείται «αρχιτέκτονας» του rescEU, της μεγάλης πρωτοβουλίας με την οποία αναβαθμίστηκε ουσιαστικά το ευρωπαϊκό σύστημα πολιτικής προστασίας. Το rescEU είναι σήμερα το σημαντικότερο ευρωπαϊκό εργαλείο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και άλλων κρίσεων όπως πανδημίες και έχει μετουσιώσει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε πράξη.

Εμβληματική χαρακτηρίζεται η πρωτοβουλία του για ενίσχυση της «Εκπαίδευσης σε περιοχές κρίσεων» (Education in Emergencies) καθώς οδήγησε, κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Κομισιόν, σε δεκαπλασιασμό του προϋπολογισμού ανθρωπιστικής βοήθειας για την εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Ο ίδιος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση και ενίσχυση των συνεργιών μεταξύ ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας (Humanitarian andDevelopment Nexus), που αποτελεί «κλειδί» για αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων και την ανασυγκρότηση των περιοχών που πλήττονται από την κλιματική αλλαγή.

ΠΗΓΗ: https://www.newsbomb.gr/politikh/story/1230013/xristos-stylianidis-anakoinothike-o-ypoyrgos-politikis-prostasias-yfypoyrgos-o-eyaggelos-toyrnas

Αφήστε μια απάντηση