Ανακοίνωση-Καταγγελία του Τάκη Κοτσόργιου

ANAKOINΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Μεσολογγι 11/10.2021
Για άλλη μια φορα η σημερινη μειοψηφουσα δηθεν δημοτικη αρχη μας εδειξε μεσα στο Δ.Σ ότι δεν εχει κανενα στοχο για τον δημο Μεσολογγιου , μας εδειξε ότι δεν ενδιαφερεται καθολου για τα προβλημκατα που αντιμετωπιζουν οι δημοτες παρα μονο για τις εμονες και τις αγκυλωσεις του δημαρχου .
Στη συζητηση παρ ότι τεθηκαν αρκετες ερωτησεις καμια δεν απαντηθηκε ως συνηθως .
Ακομα και για το αλιευτικο καταφυγιο που είναι θεμα ωρων να καταστραφει ολοσχερως δεν αναφερθηκε και ουτε απαντησε καθολου παρ ότι ενημερωθηκε σχετισκα με την σοβατοτητα της καταστασης .
Κατά <<περιεργο >> τροπο οι τοποθετησεις καποιων ανθρωπων με διαφορετικη προσεγγιση από αυτην του <<δημαρχου >> δεν ακουγονταν κατά την διαδικτυακη μεταδοση του Δ.Σ και μαλιστα υπηρχαν και διακοπες . Δεν ηθελαν με κανενα τροπο να ακουστουν οι διαφορετικες αποψεις .
Αν και ο ΧΥΤΑ αποτελει κατά τα πορισματα των επιθεωρητων ωρολογιακη βομβα για την υγεια των κατοικων του δημου απεφυγε να προτεινει λυση σαν δημοτικη αρχη και πολύ περισσοτερο απεφυγε να παρθει αποφαση για την συσταση διαπαραταξιακης επιτροπης που θα επεξεργαστει προτασεις για να βρει την πιο συμφερουσα λυση παραπεμποντας το σε επομενο Δ.Σ αγνοοντας την σοβαροτητα του προβληματος και πολύ περισσοτερο την υγεια των κατοικων του δημου
Παρ ότι ο ΧΥΤΑ είναι κλειστος κατά παραξενο τροπο ο φορτωτης που είναι περιουσιακο στοιχειο του ΧΥΤΑ και που κατά πληροφοριες είναι ανασφαλιστος εκτελει εργασιες εκτος ΧΥΤΑ . Ο <<δημαρχος >> θα πρεπει να απαντησει 1) Ποιος εδωσε την εντολη να βγει εξω από τον ΧΥΤΑ το βαρυ αυτό μηχανημα εργων που είναι για εργασιες μονο στο ΧΥΤΑ ??? 2) Το μηχανημα αυτό είναι ασφαλισμενο ??? και αν δεν είναι ασφαλισμενο ποιος θα αναλαβει την ευθυνη σε περιπτωση ατυχηματος ???
Αγαπητοι συνδημοτες ο ΧΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΟΜΒΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ . Ο δημαρχος δεν νοιαζεται γι αυτό , το μονο που τον ενδιαφερει είναι να περνα ο χρονος και να αυτοικανοποιειται με τον τιτλο του <<δημαρχου >> προβαινοντας ταυτοχρονα σε ενεργειες καταστροφικες για τον δημο .
Επιτακτικη αναγκη 1) Αμεση παρεμβαση της αποκαταστασης του χυτα διαθετοντας ακομα και τα χρηματα που προηλθαν από την αυξηση των δημοτικων τελων για την μεταφορα των απορριμματων στην Ναυπακτο αναζητοντας ταυτοχρονα χρηματοδοτικα εργαλειαν από διαφορες πηγες . 2) Λειτουργεια του βιολογικου καθαρισμου του ΧΥΤΑ που είναι απαραιτητη προυποθεση για την σωστη λειτουργεια του . 3) Χωρος προσωρινης εναποθεσης των απορρημματων μεχρι την εναρξη της νομιμης λειτουργειας του . 4) αμεση εναρξη καμπανιας ενημερωσης των κατοικων ώστε να δημιουργηθει περιβαλλοντικη συνειδηση και να γινεται διαχωρισμος των απορριμματων στην πηγη ώστε να μειωθει ο ογκος και να βελτιωθουν οι συνθηκες για την επιτευξη της κομποστοποιησης .
Αυτά τα απλα πραγματα αυτος ο πολιτικα ανικανος <<δημαρχος δυο χρονια τωρα δεν εχει μπορεσει να τα θεση ουτε σαν προτεραιοτητα .
Ας του υπενθυμισουμε για άλλη μια φορα ότι το μονο που πιθανον είναι ικανος να προσφαιρει σε αυτόν τον πολυπαθο τοπο είναι η αμεση παραιτηση του ώστε να αποφυγουμε την οριστικη καταστροφη .
ΚΟΤΣΟΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΦΟΡΟΥΜ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση