Τσαβούσογλου: Είμαστε έτοιμοι για όλα

Είμαστε έτοιμοι για όλα, δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστηρίζοντας ότι οι Τούρκοι εργάζονται για την ειρήνη στην Μεσόγειο.

Σε ομιλία του για την 800η επέτειο από την άλωση της Αλάνιας από τον Σουλτάνο Αλααντίν Κεκουμπάτ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι “ο Κόκκινος Πύργος, που ατενίζει τη Μεσόγειο δείχνει σε ποιον ανήκουν αυτά τα εδάφη και αυτή η θάλασσα”.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι “το να είμαστε τα παιδιά αυτού του μεγάλου πολιτισμού είναι πηγή υπερηφάνειας για εμάς. Σήμερα, 8 αιώνες μετά, διαμορφώνουμε την εξωτερική μας πολιτική με την έμπνευση που παίρνουμε από αυτή την ένδοξη κληρονομιά. Είμαστε ενεργά παρόντες στο πεδίο και στο τραπέζι για να ανοίξουμε το δρόμο για την ειρήνη”.

“Δεν διστάζουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Σεβόμαστε τα δικαιώματα και τη νομοθεσία όλων. Όμως είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας μέχρι τέλους. Είμαστε ένα έθνος ναυτικών. Ματαιώσαμε τα προδοτικά σχέδια που είχαν στόχο να μας κάνουν να μην μπορούμε να πάμε πέρα από τον Κόκκινο Πύργο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Αν είναι το τραπέζι, τότε τραπέζι. Αν είναι το πεδίο, είναι το πεδίο. Είμαστε έτοιμοι για όλα”, ανέφερε.

ΠΗΓΗ: https://www.enikos.gr/international/tsavousoglou-eimaste-etoimoi-gia-ola/1703301/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply