Απασφάλισαν τα καρτέλ

Ενας αδυσώπητος πόλεμος για τον έλεγχο της διακίνησης κοκαΐνης βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του 37χρονου στη Νίκαια.

Με σφοδρότητα μαίνεται ο υπόγειος πόλεμος της αλβανικής μαφίας στην Αθήνα για τον έλεγχο των ναρκωτικών στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια, οι Αλβανοί διακινητές ναρκωτικών έχουν στήσει ένα ισχυρό κύκλωμα -που βρίσκεται σε απευθείας σύνδεση με τα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής- και έχουν καταφέρει να εξοβελίσουν από το «παιχνίδι» την άλλοτε πανίσχυρη σερβική μαφία.

Από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα, τρεις Αλβανοί υπήκοοι έχουν πέσει νεκροί έπειτα από μαφιόζικες εκτελέσεις. Μάλιστα, δύο από αυτές σημειώθηκαν σε καφετέριες, μπροστά στα έντρομα μάτια των ανυποψίαστων πελατών. Το τρίτο θύμα αυτής της υπόγειας αιματηρής διαμάχης ήταν ένας ιδιοκτήτης βενζινάδικου στη λεωφόρο Θηβών στο ύψος της Νίκαιας, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε καταδικαστεί για κατοχή και μεταφορά μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, ενώ είχε συλληφθεί και για ανθρωποκτονία ομοεθνούς του στη Φωκίωνος Νέγρη, για την οποία όμως είχε αθωωθεί στο δικαστήριο.

Τα πρωί της περασμένης Τρίτης, ο 37χρονος εκτελέστηκε εν ψυχρώ από άτομα που επέβαιναν σε διερχόμενο όχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγγελία της δολοφονίας του οφείλεται σε ένα χρέος 200.000 ευρώ που δεν είχε αποπληρώσει και ίσως προερχόταν από παράνομες δοσοληψίες με ναρκωτικά στους κόλπους της αλβανικής μαφίας. Παράλληλα, ερευνάται η εμπλοκή του σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στη Μύκονο.

Μέσα από τα στοιχεία που κατάφεραν να συλλέξουν, οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών είναι πλέον βέβαιοι πως η εκτέλεση ήταν επαγγελματική. Οι δράστες προσέγγισαν το βενζινάδικο με ένα πολυτελές κλεμμένο αυτοκίνητο και πυροβόλησαν από το εσωτερικό του τον 37χρονο, χρησιμοποιώντας πιστόλι των 9 χιλιοστών στο οποίο είχαν προσαρμόσει σιγαστήρα, καθώς εκείνη την ώρα το σημείο παρουσίαζε αυξημένη κίνηση οχημάτων και πεζών. Στη συνέχεια οι δράστες έκαψαν το αυτοκίνητο, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της εκτέλεσης. Ολα δείχνουν πως πρόκειται για επαγγελματίες εκτελεστές -και, μάλιστα, εισαγόμενους- οι οποίοι φαίνεται πως έχουν ήδη εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Παρελθόν

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν παρόμοια εκτέλεση, επίσης Αλβανού υπηκόου, είχε σημειωθεί στις 4 Οκτωβρίου, σε καφετέρια στον Αγιο Παντελεήμονα. Τότε, άγνωστοι προσέγγισαν το σημείο όπου βρίσκεται η καφετέρια και εκτέλεσαν μέσα από το αυτοκίνητο, επίσης με πιστόλι που είχαν προσαρμοσμένο σιγαστήρα, 39χρονο υπήκοο Αλβανίας ο οποίος ήταν παλιός γνώριμος των Αρχών. Και σε αυτήν την περίπτωση, το θύμα κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ στην περιοχή διατηρούσε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, «πουλούσε» προστασία σε καταστήματα στον Αγιο Παντελεήμονα και στις γύρω περιοχές. Κατά τη διάρκεια της έρευνας για τη συγκεκριμένη υπόθεση έφτασαν στα χέρια αστυνομικών της Ασφάλειας πληροφορίες που ήθελαν το θύμα να είχε δυσαρεστήσει πρόσωπα που βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία της αλβανικής μαφίας, ιδιαίτερα εκείνα που διαχειρίζονται τη σύνδεση με τα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής.

Αυτό το αιματηρό «γαϊτανάκι» φαίνεται να ξεκίνησε τον Ιούνιο, όταν, έπειτα από απανωτά περίεργα συμβάντα, έπεφτε νεκρός ένας 32χρονος Αλβανός, ο οποίος βρισκόταν σε καφετέρια στα Σεπόλια. Ο 32χρονος με το βαρύ ποινικό παρελθόν φέρεται να είχε πάρει μέρος στο μεγάλο ένοπλο ξεκαθάρισμα της αλβανικής μαφίας, που έγινε στο κέντρο της Αθήνας από το 2009 μέχρι και το 2011, με συνολικά 11 νεκρούς. Ολα, λοιπόν, δείχνουν ότι αυτή η ακολουθία των πληρωμένων «συμβολαίων θανάτου» στο κέντρο της Αθήνας έχει να κάνει με τη βαθιά διείσδυση της αλβανικής μαφίας στα καρτέλ της κοκαΐνης στη Λατινική Αμερική και ίσως με τις ποσότητες των ναρκωτικών που φτάνουν στην Ευρώπη από τον Ισημερινό και το Περού.

Το «αποτύπωμα» που έχει αφήσει η αλβανική μαφία στην παγκόσμια διακίνηση ναρκωτικών καταδεικνύεται και από την πρόσφατη αιματηρή εξέγερση σε φυλακές του Ισημερινού, όπου πρωτοστάτησαν Αλβανοί κρατούμενοι για υποθέσεις εξαγωγής μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης προς την Ευρώπη. Αστυνομικές πηγές τονίζουν ότι το αλβανικό καρτέλ έχει πια ισχυροποιήσει τη θέση του στη Λατινική Αμερική και πλέον οι Αλβανοί φέρονται ως προνομιούχοι συνομιλητές και συνεργάτες των «βαρόνων» της κοκαΐνης σε Κολομβία, Μεξικό και άλλες χώρες.

ΠΗΓΗ: https://www.real.gr/koinonia/arthro/apasfalisan_ta_kartel-787621/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση