Συνελήφθη διαιτητής για ξέπλυμα 26,5 εκατ. ευρώ!

Απίστευτη ιστορία με τη σύλληψη ενός διαιτητή, ο οποίος είναι ύποπτος για ξέπλυμα 26,5 εκατομμυρίων ευρώ! 

Πρόκειται για τον Βούλγαρο Μπόρισλαβ Κόλερ, ο οποίος συνελήφθη και έμεινε υπό κράτηση για 72 ώρες. 

Ο διαιτητής ποδοσφαίρου σάλας και βοηθός διαιτητή σε ποδοσφαιρικούς αγώνες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ποσού 26,5 εκατομμυρίων ευρώ (53 εκατομμύρια λέβα) που χορήγησε το κράτος για την κατασκευή του μεγαλύτερου αυτοκινητοδρόμου της χώρας (Χέμους).

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ο αδελφός του είναι υπάλληλος μιας από τις μεγαλύτερες βουλγαρικές κατασκευαστικές εταιρείες που εμπλέκονται στην κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου στη Βόρεια Βουλγαρία. 

Η αστυνομία είχε αποδείξεις ότι τα χρήματα για τον αυτοκινητόδρομο Χέμους, τα οποία παρείχε η προηγούμενη κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ, αποσύρθηκαν σε μετρητά από την τράπεζα και αποθηκεύτηκαν σε σακούλες.

Μερικά από τα ποσά προήλθαν από Βούλγαρους που ζούσαν σε ακραία φτώχεια…

Το κράτος έδωσε πρώτα τα χρήματα στην κρατική επιχείρηση Avtomagistrali, η οποία επέλεξε ιδιωτικές επιχειρήσεις για να υλοποιήσουν την κατασκευή χωρίς δημόσιες συμβάσεις.

Τεράστια ποσά δόθηκαν προκαταβολικά στις εταιρείες. Στη συνέχεια, τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε εταιρείες-«φαντάσματα» και κατόπιν… εξαφανίστηκαν! 

Όπως αναφέρει η βουλγαρική ιστοσελίδα Bird.bg, ένας από τους ανθρώπους που απέσυραν τα χρήματα από το ταμειο ήταν ένας πλανόδιος ο οποίος έλαβε πάνω από 9 εκατομμύρια ευρώ. Λίγο αργότερα, ο άνδρας προσβλήθηκε από κορωνοϊό και πέθανε. 

ΠΗΓΗ: https://www.sdna.gr/podosfairo/909082_synelifthi-diaititis-gia-xeplyma-265-ekat-eyro

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply