Με σπασμένα τα φρένα οδεύει προς τον γκρεμό η σημερινή Δημοτική Αρχή

Για …τα μπάζα!


Ο καλός δήμαρχος από τη διαχείριση των σκουπιδιών φαίνεται, λέει ένα παλιό αυτοδιοικητικό ρητό και στην περίπτωση του Δήμου Μεσολογγίου, επιβεβαιώνεται, αλλά από την ανάποδη.

Που σημαίνει ότι ο κακός δήμαρχος, από την αδυναμία του να αντιμετωπίσει το πρόβλημα προς όφελος των δημοτών του φαίνεται. Το χειρότερο απ όλα είναι ότι το πρόβλημα δεν προέκυψε ως κεραυνός εν αιθρία.

Το γνώριζαν καλά, εκεί στο δημοτικό Μέγαρο. Και μάλιστα, με τη συμβολή πολιτικών φίλων του δημάρχου – ονόματα δεν λέμε, συνειδήσεις δεν θίγουμε – δήμαρχος και πολιτικός φίλος, πήραν τα πόδια τους και έφτασαν ως την Αθήνα για να ζητήσουν βοήθεια από τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα.

Μόλις κατάλαβαν οι πονηρούληδες πέριξ του δημάρχου ότι τα πόδια του πολιτικού φίλου είναι «καρακοντά», είπαν να εμπλέξουν στο κάδρο των ευθυνών, τον μοναδικό γαλάζιο εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

Για ευνόητους λόγους, βεβαίως, βεβαίως. Μόνο που ο εν λόγω υπουργός έχει εκ του Συντάγματος άλλες αρμοδιότητες, βαριές και κρίσιμες για μεγάλο κομμάτι των Αιτωλοακαρνάνων. Και εν πάση περιπτώσει, ο συγκεκριμένος, ποτέ δεν έχει αρνηθεί τη βοήθεια κανενός.

Ας του τη ζήταγαν με γενναιότητα, χωρίς μικροπολιτικά παιχνίδια και πάντα με τη γνώση ότι δεν είναι θεσμικά υπεύθυνος.

Αφήστε μια απάντηση