Ο Εργολάβος 29

Καλημέρα φίλες και φίλοι του εργολάβου, σήμερα είναι Κυριακή και όπως έχουμε πει ο Εργολάβος θα είναι εδώ για να σας ενημερώνει για όσα οι άλλοι δεν σας λένε.

Οι γιορτές εξόδου πλησιάζουν… Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου το έχει καταλάβει;

Ο καιρός περνάει, απόκριες και οι γιορτές εξόδου πλησιάζουν και δεν βλέπουμε κάποια κίνηση για προετοιμασία από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεσολογγίου.

κ. Πρόεδρε του Πνευματικού Κέντρου πρέπει να τρέξετε και να οργανώσετε όλα όσα χρειάζονται, γιατί φέτος θα γίνουν όλα κανονικά και η Δημοτική αρχή δεν θα καλυφθεί πίσω από την πανδημία του covid.

Τυχόν αποτυχία θα την χρεωθείτε πρώτιστα εσείς και μετά οι συνεργάτες σας.

Στην Κοινωφελή βλέπουν τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ

Γιατί αποχωρούν μαθητές από το Δημοτικό ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ και πηγαίνουν προς ιδιωτική δομή;

Έχει κάνει κάτι γι αυτό η Κοινωφελής Επιχείρηση ή θα φτάσουμε στην δυσάρεστη θέση να κλείσει η συγκεκριμένη δομή ή να απολυθούν εργαζόμενοι;

Ήδη από τα voucher που έχει η συγκεκριμένη σημαντική δομή και από την επιχορήγηση του ΕΣΠΑ δεν καλύπτονται οι λειτουργικές της ανάγκες.

Ούτε τον προϋπολογισμό δεν έχετε φέρει προς ψήφιση…. Που πάμε;

Αλήθεια γιατί έχουν καθυστερήσει αδικαιολόγητα οι προϋπολογισμοί του Δήμου και των Νομικών προσώπων αυτού;

Ποιος ευθύνεται για την όλη καθυστέρηση;

Γνωρίζετε κ.Δήμαρχε ότι πλέον δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα Νομικά πρόσωπα και ο Δήμος λόγω της καθυστέρησης αυτής με ευθύνη δική σας και των συνεργατών σας;

Είσαι δικό μας παιδί… Θα προσληφθείς με κριτήρια COVID – ΛΥΡΟΥ

Αλήθεια τι συμβαίνει με τις προσλήψεις εργαζομένων που έγιναν λόγω covid στο Δήμο Ι.Π Μεσολογγίου που πήραν παράταση μάλιστα μέχρι τέλη Μαρτίου;

Όσοι προσελήφθησαν με κριτήρια της Δημοτικής αρχής Λύρου που βρίσκονται;

Πληροφορίες μας λένε ότι κάποιοι έχουν μαζευτεί στα γραφεία του Ραδιομεγάρου και άλλοι κάθονται στα σπίτια τους και απλά πληρώνονται.

Αν θέλετε και επιπλέον στοιχεία, στην διάθεσή σας.

Τηρείται η νομιμότητα στην Δευτεροβάθμια επιτροπή; Γίνονται τα διοικητικά συμβούλια;

Οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου έχουν πλέον αυξημένες λειτουργικές δαπάνες μετά και την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής ο Δήμαρχος κ.Λύρος και πρόεδρος αυτής έκανε την κατανομή της επιχορήγησης που αφορούσε τις λειτουργικές δαπάνες των Γυμνασίων και Λυκείων σε δια περιφοράς και έκτακτο συμβούλιο, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα στα μέλη της επιτροπής να συζητήσουν τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων σύμφωνα με τα αιτήματα των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων.

Υπήρξαν αντιδράσεις από Διευθυντές σχολείων και δικαιολογημένα μιας και με την κατανομή αυτή δεν καλύπτονται οι πραγματικές τους ανάγκες.

Για παράδειγμα υπάρχουν σχολεία που θέλουν αλλαγή τα κλιματιστικά τους, όπως για παράδειγμα στο 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου, που οι μαθητές κάνουν μάθημα σε προκάτ αίθουσες με απαρχαιωμένα κλιματιστικά που δεν αποδίδουν.

Αλήθεια κ.Δήμαρχε, ισχύει ότι εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου που έφυγε συγκεκριμένη υπάλληλος από την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή οι πληρωμές γινόταν χωρίς αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου, όπως προβλέπει η νομοθεσία από την προηγούμενη πρόεδρο κ.Μέμη Γούργαρη;

Πώς θα γίνει ο απολογισμός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος;

Οι Διευθυντές των σχολείων γνωρίζουν όλες τις κινήσεις σας.

Με τρίμηνη καθυστέρηση ο Δήμαρχος ζητά να αποζημιωθεί ο ΧΥΤΑ

Νέα αποζημίωση λόγω κακοκαιρίας ενέκρινε ο κ. Δήμαρχος για τον ΧΥΤΑ που δεν λειτουργεί και έχει καεί.

Ζητά αποζημίωση κοντά στα 50χιλιαδες ευρώ. Το έφερε μάλιστα στην Οικονομική με τρίμηνη καθυστέρηση.

Άργησαν μάλλον οι διά…βουλεύσεις. Καλά αυτές οι μεμβράνες που αποζημιώνει δεν είχαν καεί το Σεπτέμβριο;

Μήπως εργαλειοποιείται το πρόβλημα των σκουπιδιών για να κινηθεί το Χρήμα;

Τελικά μετά την ανάθεση του 0,80% ήρθε η νέα αποζημίωση των 50χιλιάδων ευρώ για να μας επιβεβαιώσει ότι ο κ. Δήμαρχος έχει εργαλειοποιήσει το πρόβλημα των σκουπιδιών….

Αλήθεια η δικαιοσύνη δεν ακούει; Φτάσανε οι αποζημιώσεις από τις ζημιές στον ΧΥΤΑ να είναι περισσότερες από το ποσό της σύμβασης.

Είναι αλήθεια είχε εγκρίνει ο κ. Δήμαρχος προ τριμήνου άλλες 200 χιλιάδες ευρώ λόγω της Φωτιάς;

κ.Ειδικέ συνεργάτη σταματήστε την παραπληροφόρηση για την ανέγερση των Μνημείων στον Κήπο των Ηρώων

Μίλησε και ο Νομικός του Δημάρχου και μας είπε ότι το Τοπικό Αρχαιολογικο Συμβούλιο είναι κατώτερο της Υπηρεσίας.

Να τον ενημερώσουμε ότι χωρίς σύμφωνη γνωμοδότηση του Τοπικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ΔΕΝ εκδίδει απόφαση η Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων.

Συνεπώς να σεβαστούν τον Ιερό χώρο του Κήπου των Ηρώων και να σταματήσουν τις αυθαιρεσίες με την τοποθέτηση Μνημείων που φέρει τα ονόματα του καθενός που ζητάει να τοποθετηθεί μνημείο στο κενοτάφιο του Κήπου των Ηρώων.

Είναι νόμιμο το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων στην Κατοχή;

Αλήθεια τι γίνεται με το καταφύγιο αδέσποτων ζώων που υπάρχει στην Κατοχή Μεσολογγίου;

Μετά από πολλές καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές για μη νόμιμες διαδικασίες, πληροφορίες μας λένε ότι σύντομα πάει για κλείσιμο.Τί θα απογίνουν όλα αυτά τα ζώα;

Αινίγματα για δυνατούς λύτες

Ποιος συγγενείς αιρετού που είναι δημότης Αγρινίου, προσελήφθη με πρόγραμμα στον δήμο Μεσολογγίου;

Το ακούσαμε και αυτό. Ο Ράμπο από την κοινότητα Κουτσοχεριού ορμώμενος να αποκαλεί ως Ξένους τους Οινιαδίτες σε θέματα του Δήμου. Ρε για δες που φτάσαμε αυτοί που δεν είχαν δρόμο προς το Μεσολόγγι να κατηγορούν αυτούς που συντηρούν την οικονομία του Δήμου.

Τελικά θα έρθει η “ΒΑΣΙΛΕΊΑ” των ουρανών στα πολιτιστικά του Δήμου; Τα ραντεβού δίνουν και παίρνουν στην οδό Σταυροπούλου.

Υποψήφιος που απέτυχε παταγωδώς στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, του είχαν τάξει θέση συνεργάτη, που ποτέ δεν πήρε! Ο κύριος αυτός, μέχρι πρότινος έσερνε τα εξ αμάξης στα χωριά του Αιτωλικού – Οινιάδων…. και όχι μόνο! Τώρα που του πέταξαν το τυράκι, το άρπαξε όπως δαγκώνει το λαβράκι το δόλωμα.

Δεν μπορεί την μία μέρα να ψηφίζεις ΌΧΙ στην πρόταση του Δημάρχου και μετά από λίγες ημέρες για το ίδιο θέμα να ψηφίζεις ΝΑΙ. Γελάνε και τα ψάρια με αυτή την έντιμη στάση που παίρνεις.

Για ποιο λόγο έφυγε ο εξ απορρήτων από το γραφείο…. με φωνές και ύβρεις στους διαδρόμους του κτιρίου. Αφού δεν σε ακούει και ούτε σε λαμβάνει υπόψιν… Μην χαλιέσαι ρε “ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ” βρόντατα και φύγε.. Αλλά τα “φουρφουλάκια” είναι καλά…. κάτσε όπως είσαι!

Τέλος

Οι προτάσεις για την θέση του Γενικού γραμματέα, Αντιδημάρχων και Προέδρων Νομικών προσώπων δίνουν και παίρνουν…….Θα τσιμπήσει κανείς;

Καλό μεσημεράκι ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την ερχόμενη Κυριακή.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση